Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Rakarova tvrtka za milijun kn 'pročešljala' Agrokor u istrazi

ANGAŽIRALO IH DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO: Rakar nije htio komentirati slučaj jer kaže da nikada ne govori o klijentima, a pogotovo ne o radnim zadacima

J.Galoić/Pixsell
Foto: J.Galoić/Pixsell
2 komentara

U istragu o aferi Agrokor Državno je odvjetništvo angažiralo informatičkog stručnjaka Marka Rakara, javlja Večernji.  

Tvrtku Mrak usluge d.o.o. iz Zagreba, Marka Rakara, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu angažiralo je za analizu informacijskih, poslovnih i/ili komunikacijskih sustava, analizu i/ili rekonstrukciju poslovno-financijskih procedura i tokova, analizu i/ili rekonstrukciju poslovne dokumentacije, rekonstrukciju, analizu i/ili uparivanje raznih vrsta strojno obradivih podataka iz različitih izvora, rekonstrukciju, analizu i/ili uparivanje raznih vrsta podataka koji nisu nužno strojno obradivi, no sadrže analitičke i druge podatke od interesa za naručitelja te druge zadatke koji bi se mogli pojaviti tijekom izvršavanja ugovora, javlja Večernji. 

Te usluge, u trajanju od ukupno 14 mjeseci, ŽDO je platio 1.062,500 kuna iz sredstava od ukupno pet milijuna kuna koje je dala hrvatska Vlada za istragu. 

Riječ je o Ugovoru o pružanju savjetodavnih usluga i stručne pomoći od dana 7. lipnja 2017. sklopljenom na vrijeme od pet mjeseci, potom 25. listopada 2017. na vrijeme od šest mjeseci, a nakon toga 20. kolovoza 2018. na vrijeme od tri mjeseca, piše Večernji. 

Rakar nije htio komentirati slučaj jer kaže da nikada ne govori o klijentima, a pogotovo ne o radnim zadacima. 

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message