Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ramljak nije došao na sud, Bernardić: Inzistiram na istini

Bivši Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak tužio je Davora Bernardića zbog njegovih izjava u kojima ga prikazuje kao člana ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novca iz Agrokora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
9 komentara

Inzistiram i inzistirat ću na istini i rasvjetljavanju ovog slučaja. Napadaju me jer želim istinu za sve hrvatske građane, kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak ispred Općinskog građanskog suda u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Na tom je sudu u 12 sati bilo ročište povodom privatne tužbe koju je bivši Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio protiv šefa oporbe.

Tuži ga za tešku povredu prava osobnosti i traži da mu na ime neimovinske štete isplati 150.000 kuna sa zateznim kamatama te da podmiri troškove sudskog postupka.

Ramljak smatra da ga je Bernardić svojim komentarima tijekom javnih istupa i u intervjuima prenesenim u gotovo svim elektronskim i pisanim medijima u Hrvatskoj krajem listopada prošle godine prikazao Ramljaka kao člana ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novaca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda.

- Time je Ramljaka u javnosti prikazivao kao sudionika u nezakonitim i protupravnim radnjama koji želi steći korist na štetu Agrokora i izravno, bez i jednog dokaza, Ramljaku imputirao počinjenje kaznenog djela - između ostalog navodi se u tužbi.

Na ročištu u utorak sud je odbio većinu dokaznih prijedloga, kako tužitelja, tako i tuženog, koji je tražio da sud pribavi ugovor Agrokora o roll up kreditu sa svom popratnom dokumentacijom, zatim ugovore Agrokora i zavisnih društava s trgovačkim društvom Alix Partners te ugovore između trgovačkih društava Alix Partners i Texo Management. Sljedeće ročište na kojem bi trebali saslušati kako Ramljaka, tako i Bernardića zakazano je za rujan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message