Obavijesti

News

Komentari 10

Ramljak potvrdio: Velpro BiH zbog gubitaka je u likvidaciji

Ramljak potvrdio: Velpro BiH zbog gubitaka je u likvidaciji
1

Iako se pisalo kako ta tvrtka zapošljava 180 radnika, na službenim stranicama piše da zapošljavaju više od 1200 radnika. Nedavno je iz priopćeno kako će se povećati plaće za 550 radnika...

VIDEO

Tvrtka će se razdvojiti na dva formata. Na taj način vratit ćemo povjerenje kupaca koje je bilo izgubljeno, rekao je u četvrtak Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor, nakon sastanka s Vijećem ministara BiH.

Ramljak je s bosanskohercegovačkim dobavljačima u Sarajevu razgovarao o planu provedbe poslovanja tvrtka kćeri koncerna Agrokor u BiH. Uvjeren je da plan dobro funkcionira i da će se nakon povratka Mercatora na tržište u BiH stabilizirati i stanje u tamošnjem Konzumu. Istaknuo je da plan restrukturiranja obuhvaća i smanjenje troškova poslovanja.

Bosanskohercegovački ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović izjavio je da je Vijeće ministara izuzetno zadovoljno planom, jer on znači ulazak Mercatora na tržište sa svježim kapitalom. Na taj će način, istaknuo je Šarović, u BiH poslovati dvije zdrave tvrtke. Ni Konzum ni Mercator zasad se neće prodavati, a o mogućoj će se prodaji razmišljati nakon stabilizacije stanja i poslovanja. Bosanskohercegovački dobavljači kao uvjet za nastavak suradnje traže jamstva Sarajevskog kiseljaka i čitlučkog Leda da pokriju dio tekućih dugova od 17 milijuna eura.

- Mi ćemo dati odgovor na to i u tome ne vidim nikakav problem, a jedino bih apelirao da ne postavljaju tako čvrste ultimatume i uvjete jer je riječ o njihovoj dobrobiti - rekao je Ramljak istaknuvši kako je u Hrvatskoj počela isplata starih dugova malim dobavljačima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vladin povjerenik za Agrokor je nakon sastanka potvrdio i da je u tijeku likvidacija tvrtke Velpro u BiH, koja je poslovala kao dio koncerna. Naime, Velpro je poslovao s golemim financijskim gubicima.

Iako se pisalo kako ta tvrtka zapošljava 180 radnika, na službenim stranicama piše da zapošljavaju čak više od 1200 radnika. Nedavno je iz te tvrtke priopćeno kako će se povećati plaće za 550 radnika s najnižim koeficijentima. No, umjesto toga, većinu njih navodno će se u sljedećim tjednima rasporediti na nova radna mjesta, a dio će otići u mirovinu. Oni za koje neće biti radnih mjesta trebali bi dobiti otpremninu.

- To je najznačajniji gubitak radnih mjesta, a u svemu drugom smo u stabilnoj fazi te možemo očekivati rast i poboljšanje stanja. Situaciju okrećemo na pozitivno - zaključio je Ramljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji