Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

'Ramljaku se ne da u Agrokor, pa to je kao nuklearni reaktor'

Jučer su mediji objavili, da ako dođe do primjene Lex Agrokora, Vlada želi Antu Tonija Ramljaka za funkciju povjerenika za Agrokor, no izgleda da on nije zainteresiran

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
23 komentara

Ante Toni Ramljak, kojeg mediji spominju kao Plenkovićev prvi izbor za funkciju vladina povjerenika za Agrokor, opire se toj ideji, doznaje Express.hr od izvora bliskih Banskim dvorima i samom Ramljaku.  

- Čovjek ne želi, slikovito rečeno, da ga spuste u nuklearni reaktor bez zaštitnog odjela - ispričao je za Express,hr dobro obavješteniji izvor.  

Pritom, kaže isti izvor, valja reći da Ramljak drži da nema problema s njegovim stručnim kompetencijama i poslovnim vještinama nužnim za sređivanje stanja u tvrtki koja je opterećena ozbiljnim poslovnim problemima.

- Riječ je o nečem drugom: stvarnim ovlastima koje bi imala osoba na toj funkciji. Čini se da Ramljak nije uvjeren kako je tome tako i, svakako ne želi doći u situaciju da bude žrtvovan.

Jučer su mediji objavili, da ako dođe do primjene Lex Agrokora, Vlada želi Antu Tonija Ramljaka. Konzultant Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.  

Početkom rujna 2007. Ramljak je preuzeo vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI). Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.  

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message