Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Ranko Ostojić: Inzistirat ću da se afera SMS rasvijetli do kraja

Za nacionalnu sigurnost je važno postoji li utjecaj lažnih SMS-ova, jesu li policajci i dužnosnici zloupotrijebili položaj da bi narušili sustav nacionalne sigurnosti. Odgovore još nismo dobili, izjavio je Ostojić

Foto: Patrik Macek/pixsell
45 komentara

Iako je slao požurnice, šef Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) od DORH-a i policije još nije dobio izvješća o aferi SMS. Najavio je kako će inzistirati da se sve rasvijetli do kraja. 

- Ne zanima me je li ta priča unutarstranačka borba, radi li redovno HDZ tako da se obračunava, ucjenjuje i konstruira. Za nacionalnu sigurnost je važno postoji li utjecaj lažnih SMS-ova, jesu li policajci i dužnosnici zloupotrijebili položaj da bi narušili sustav nacionalne sigurnosti. Odgovore nažalost još nismo dobili - kazao je. 

AFERA SMS Varga pomogao Milijanu Brkiću da mu ne oduzmu diplomu?

Naveo je kako nisu dobili ni odgovor oko nestanka spisa u DORH-u. Odbor za nacionalnu sigurnost raspravljao je kako je o curenju informacija u medije, a Ostojić najavljuje da će tražiti očitovanje MUP-a i od DORH-a što se poduzima po tom pitanju. 

- Bez obzira o kome se radi, takvo što ne smije biti dostupno javnosti jer je to čisti utjecaj na proceduru - rekao je.

Prokomentirao je izjavu premijera Plenkovića da 'afera izgleda sve gore', navodeći kako kasni tri tjedna, jer je on još na početku afere upozoravao na 'hibridni rat'.

Zagreb: Plenković se obratio medijima nakon rasprave o proračunu RH za 2019. 'OVO ZAHTIJEVA DALJNJE KORAKE' Je li to Brkiću ipak odzvonilo? Plenki: 'Afera izgleda sve gore'

Na pitanje smatra li da je nakon premijerovih izjava gotova politička karijera Milijana Brkića, uzvratio je kako nema namjeru govoriti o tome tko je kriv ili je li nekome kraj. 

- Interesira me da se ova situacija rasvijetli - poručio je. 

Postavilo se potanje i treba li Brkić dok se sve ne rasvijetli biti potpredsjednik Sabora: 

- S tim nemam nikakav problem. Na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Milijan Brkić postavio se korektno, izuzeo se od rasprava na tu temu. Možda je to put kako to riješiti - rekao je Ostojić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message