Obavijesti

News

Komentari 9

Rapski svećenik pedofil ispovjeda krčku djecu

Rapski svećenik pedofil ispovjeda krčku djecu
3

Dijete mi je povjerilo da su se djeca osjećala nelagodno jer ih je ispovijedao svećenik koji je navodno dirao dječake, kaže majka s Krka

VIDEO

Roditelji s Krka ogorčeni su što je prije desetak dana bivši župnik iz Banjola na Rabu Drago Ljubičić (63), koji je pod istragom zbog pedofilije, ispovijedao njihovu djecu u župi u Poljicama na Krku. Zabrinuta majka na to se požalila jednom dnevnom listu.
- Iako se ondje ništa nije dogodilo, kao roditelj smatram neprimjerenom i nerazumnom odluku tamošnjeg župnika, glavnog vikara Krčke biskupije Ivana Kordića da, s obzirom na sve što se tom svećeniku stavlja na teret, upravo njemu povjeri ispovijedanje školske djece. Znam da je on prebačen na Krk uz jamstvo biskupije da se neće približavati rapskoj djeci, no s obzirom na problematiku, ne vidim razliku između rapske i krčke djece. Očito je ne vide ni djeca, među kojima je, kako od svog djeteta čujem, bilo onih koji su se zbog svega osjećali u najmanju ruku nelagodno - ispričala je majka, koja je željela ostati anonimna.
Poljički župnik i dugogodišnji Ljubičićev prijatelj, mons. Ivan Kordić, potvrdio je da je bivši župnik Banjola ispovijedao djecu u Poljicama.
- Stvarno ne znam što bi tu moglo biti sporno. Zajedno smo tog dana u crkvi ispovijedali djecu, s tim što sam, svjestan upravo takvih mogućih primjedbi vjernika, ja ispovijedao u sakristiji, a Ljubičić je svećeničku dužnost obavljao na otvorenom, odnosno u samoj crkvi, gdje su svi mogli vidjeti njega, kao i one koje je ispovijedao. Svako dijete moglo je birati koji će ga svećenik ispovijediti. Uostalom, on ni za što nije osuđen i još nema dokaza o optužbama na njegov račun - kazao je Kordić dodajući da Ljubičićev boravak u njegovu rodnu mjestu nije unio nikakav nemir među tamošnje mještane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer