Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Raširio je rešetke na prozoru ćelije, spustio se po plahti, ali...

Jedan je zatvorenik Kaznionice u Glini u ponedjeljak navečer pobjegao iz ćelije, ali nakon toga nije uspio pobjeći iz zatvorskog kruga. Iz Kaznionice odbijaju otkriti o kome je riječ

kaznionica
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
46 komentara

Zatvorenik iz Kaznionice u Glini u ponedjeljak navečer pobjegao je iz ćelije, no nije uspio zbrisati iz zatvorskog kruga. Kako neslužbeno doznajemo zatvorenik je koristeći se krevetom uspio savinuti rešetke na prozoru ćelije, koju je dijelio s još dvojicom, i provući se kroz prozor. Potom se po plahti spustio u dvorište i sakrio.

U Kaznionici u Glini, koju zatvorenici nazivaju hotelom uspoređujući je s drugim kaznionicama i zatvorima, tijekom noći nema ophodnji već o sigurnosti brine službenik na porti. On povremeno, nakon što ostavi ključ i pištolj, obilazi objekte.

Tijekom jedne ophodnje iz daljine je vidio plahtu, a potom je uočio i skrivenog bjegunca.

Tko je pokušao pobjeći te zbog čega je dospio u zatvor u Upravi za zatvorski sustav nisu nam rekli.

- Sukladno odredbi članka 72. Zakona o izvršavanju kazne zatvora podaci iz osobnika i drugi podaci koje zaposlenici saznaju tijekom izvršavanja kazne zatvora službena su i profesionalna tajna, slijedom čega vam nismo u mogućnosti ustupiti više podataka o zatvoreniku koji je pokušao bijeg - poručili su nam iz Uprave.

Možda vas zanima i ovo:
Message