Obavijesti

News

Komentari 68

Milanović: Neumski koridor je učinkovitiji od Pelješkog mosta

Milanović: Neumski koridor je učinkovitiji od Pelješkog mosta
5

Svaka vlast želi Pelješki most. On nije besmislica, ali u ovom trenutku nije moguć. Neumski koridor je moguć i ima isti cilj, a jeftiniji je i učinkovitiji, kaže premijer

VIDEO

Vlada je na sjednici i službeno objavila raskid ugovora s tvrtkama koje su gradile Pelješki most. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić objasnio je da je projekt vrijedio 1,9 milijardi kuna, no da je do danas izvedeno tek tri posto radova, odnosno 58 milijuna kuna. 

- Od lipnja 2010. više se ne radi ništa. Ne mogu se naći sredstva za njegovo financiranje i zato donosimo sporazumni raskid. Izvođačima radova bit će priznati svi stvarni troškovi, no nemaju pravo na naknadu dobiti - rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić. 

Premijer Zoran Milanović je rekao da se ne želi osvrtati na ono što je bilo, te da bi svaka vlast takav most željela imati. 

- Taj most nije besmislica, ali u ovom trenutku i na ovaj način nije bilo dovoljno ozbiljno. Neumski koridor je moguć i ima isti cilj kao Pelješki most i bit će na korist onima koji će se tim koridorom voziti. Jeftiniji je i učinkovitiji - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Linić: Vraćanje kredita s tri na pet godina

Zbog krize koja i dalje trese Hrvatsku, Vlada je odlučila uvesti dodatne mjera za gospodarski oporavak i razvitak za korisnike kredita po modelima A i A+. Kako je izvijestio ministar financije Slavko Linić, od lani do sada po tim modelima je podignuto 1018 kredita s kamatom od 4,9 posto, te na tri godine i godinom počeka.

- Osjećaju se posljedice krize i očekujemo da će biti teškoća oko njihovog vraćanja. Stoga predlažemo da se vraćanje kredita podigne s tri na pet godina, a zajedničkim dogovorom HBOR-a i banaka, da se 'grace periode' pomakne na dvije godine. Iznosim program razvoja gospodarstva za 2012. koji je bio dogovor HBOR-a i banaka. Za ovu godinu je osigurano osam milijardi kuna posebnih sredstava, koje će, svaki po pola, dati HBOR i banke - rekao je Linić.

Jovanović: Redoviti studenti neće plaćati školarinu

Ministar obrazovanja Željko Jovanović najavio je da svi redovni studenti koji upisuju prvu godinu fakulteta neće morati plaćati školarinu. Za tu provedbu potrebno je osigurati 146 milijuna kuna.

- Ta sredstva su osigurana u okviru razdjela Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dok je preostali iznos od 131,4 milijuna kuna osiguran u projekciji proračuna za 2013. i 2014. - rekao je Jovanović.

Aktivisti: Čačić je Todorićev sluga; Čačić: Jesam, ministar znači sluga

Prije početka sjednice aktivisti Građanske akcije provocirali su prvog potpredsjednika Radimira Čačića da je Todorićev sluga na što je on odgovorio da jest jer, kako je kazao, ministar znači sluga.

Dončić nasmijao Milanovića: Neke financijske modele razmatramo holistički

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić na sjednici Vlade nasmijao je premijera Zorana Milanovića. U svom izlaganju o davanju suglasnosti Hrvatskim cestama d.o.o,. na Plan građenja i održavanja državnih cesta za 2012. godinu, Hajdaš Dončić je spomenuo i financijske aranžmane koji su nepovoljni zbog kredita.

- Kroz naknadu iz goriva, izvorni prihodi Hrvatskih cesta su 1,4 milijarde kuna, a ukupni prihodi i rashodi iznose 2,5 milijardi kuna. No, zbog nepovoljnih kredita, neke modele financijskih aranžmana razmatramo holistički - rekao je Hajdaš Dončić, a Milanović se počeo smijati. Nakon salve smijeha, samo je kratko prokomentirao:

- Predlažem da holistički objedinimo raspravu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora