Obavijesti

News

Komentari 0

Raspisali su natječaj: Čak 400 studenata dobit će stipendije

Raspisali su natječaj: Čak 400 studenata dobit će stipendije
1

PODIZANJE STANDARDA Studenti u osam osjetljivih kategorija imaju priliku osvojiti stipendiju u iznosu od 1000 kuna. Natječaj je otvoren do 30. siječnja u podne

VIDEO

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZZPUSS) raspisala je javni Natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu.

Natječaj su raspisali sukladno osiguranim sredstvima u državnom proračunu, a odnosi se na devetu generaciju stipendista NZZPUSS-a. Objavili su ga na web stranici zaklade, a traje do 30. siječnja u podne. Ove godine dodjeljuju više od 400 stipendija u iznosu od 1000 kuna za osam osjetljivih kategorija studenata. Tako se na natječaj za stipendiranje u prvoj kategoriji mogu prijaviti studenti deficitarnih studijskih programa, s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe, kao što su računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informatika, fizika, matematika, farmacija, anglistika te medicina.

U drugoj kategoriji mogu se prijaviti studenti s invaliditetom, zatim studenti pripadnici romske nacionalne manjine, aktivni studenti sportaši, oni koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji i nadareni mladi umjetnici u studiranju. Uz to, dvije preostale kategorije zaklade za ovu godinu su studenti bez oba roditelja i studenti roditelji.

Iz NZZPUSS-a kažu da je glavna svrha zaklade pružanje potpore i podizanje razine učeničkog i studentskog standarda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To prije svega podrazumijeva isplatu državnih stipendija, nagrade nadarenim učenicima i studentima te financiranje posebnih programa koji pridonose podizanju razine životnog i kulturnog standarda učenika i studenata - priopćili su.

Svi zainteresirani za stipendiranje na natječaj se mogu prijaviti elektronički na web stranici zaklade ili poštom na njihovu adresu s naznakom “Za studentske stipendije”.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu osnovana je u listopadu prije 11 godina nakon što je u Saboru, na prijedlog Vlade, izglasan zakon o istoimenoj zakladi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a