Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Raspisan natječaj za dogradnju i rekonstrukciju OB Bjelovar

Po dovršenju ovog za žitelje Bjelovara i županije krucijalnog objekta kojim će biti dostupni standardi u zdravstvu kakvi su primjereni u 21. stoljeću Bjelovar će imati novih 18 802 četvorna metra novog objekta

ginekologija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
0 komentara

Raspisan je natječaj za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, čim je krenuo najveći projekt u zdravstvu u Hrvatskoj u završnu fazu rečeno je na prigodnoj tiskovnoj konferenciji za novinare na kojoj su javnost izvijestili Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouchu.

Po dovršenju ovog za žitelje Bjelovara i županije krucijalnog objekta kojim će biti dostupni standardi u zdravstvu kakvi su primjereni u 21. stoljeću Bjelovar će imati novih 18 802 četvorna metra novog objekta. Procijenjena vrijednost iznosi 165 milijuna kuna, a financiranje za projekt pod nazivom ,,Rekonstrukcija i dogradnja Opće bolnice Bjelovar" osigurano je iz nekoliko izvora. Iz EU je temeljem dva europska natječaja osigurano 70 milijuna kuna, 5 milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar.

- Županija će na sebe preuzeti isplatu ukupnosti onog dijela koji se tiče rata koje će bolnica morati plaćati. Ja sam kao župan uvijek smatrao da je zdravstvena zaštita ključ onoga što Županija pa i svi mi koji ovdje živimo moramo pružiti našem stanovništvu - istaknuo je župan Damir Bajs.

Sadašnja Opća bolnica je u zgradama koje datiraju iz 18., 19. i prošlog stoljeća i bila je nužna dogradnja novih objekata kojim je obuhvaćeno dnevna bolnica i dnevna kirurgija, OHBP-a, izgradnji dizalice topline te sustava za odvajanje otpada. Projektom je obuhvaćena: - rekonstrukcija dijela prizemlja postojeće zgrade interne radi proširenja postojećeg odjela RTG dijagnostike i dogradnja nove zgrade kirurških djelatnosti; zajednički poliklinički dijagnostički sadržaji u prizemlju, te dijelom u podrumu i na I. katu građevine, kao i objedinjeni hitni bolnički prijem u prizemlju građevine; stacionari svih kirurških djelatnosti (ORL, urologija, oftalmologija - na I. katu građevine, te ortopedija i opća kirurgija na nivou II. kata građevine). Zatim objedinjena dnevna bolnica svih kirurških djelatnosti, na I. katu građevine; objedinjena dnevna kirurgija svih kirurških djelatnosti na II. katu građevine; operacijski trakt i JIL - reanimacija i anesteziologija na III. katu građevine; spojni hodnici kojima se na nivou prizemlja povezuje novo projektirana dograđena građevina s postojećim građevinama interne i neuropsihijatrije ,,Vila Marija". Isto tako planirano je uređenje vanjskih površina, djelomična rekonstrukcija i prilagođavanje postojećih, te dijelom izvedba novih internih prometnica i parkirališta, a radi nove dogradnje i nove organizacije prometa na parceli.

Nakon gradnje općih bolnica u Zaboku i Puli to je treća velika investicija u zdravstvu u zemlji čime će se podići standard liječenja, ali i bolje uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message