Obavijesti

News

Komentari 171

Zbunio Šeksa: O slučaju Purda zastupnike je obavijestio Kajin

Zbunio Šeksa: O slučaju Purda zastupnike je obavijestio Kajin
3

Čelni čovjek SDP-a Zoran Milanović je u četvrtak u Saboru rekao kako je jasno da narod na ulicama traži prijevremene izbore te da oni moraju biti u najranijem roku

VIDEO

Saborska oporba opet je zazivala premijerku Jadranku Kosor od koje traže da dođe u parlament i objasni teške riječi izrečene na njihov račun te da najavi kada će biti izbori.

- Nitko ne traži da izbori budu odmah, ali da se oni moraju održati u razumnom roku. Nitko ne traži kapitulaciju nego razumnu najavu - izjavio je Zoran Milanović (SDP). Osvrnuo se na prosvjed na kojem je zapaljena između ostalog i zastava SDP-a, te ustvrdio da imaju zastava i da će se one vijoriti. Zaključio je kako Hrvatska nije Libija te ne žele predaju vlasti na ulici. 

- Treba biti slijepac ili HDZ-ovac pa ne vidjeti što se u Hrvatskoj događa. Naročito premijerka koja je izgleda sasvim izgubila kompas i sliči na Alisu iz zemlje čudesa. Narod je gladan i očajan, a premijerka tvrdi da se živi relaksiranije - kazao je Burić. Ironično je upitao hoće li odgovore narodu umjesto premijerke dati njezin vozač. Strasti je smirivao Andrija Hebrang (HDZ).

- Ponovno vas pozivam, bili izbori mjesec dana prije ili kasnije nije tako važan problem kao da oni budu nakon završetka pregovora. Hajmo do završetka pregovora ruku po ruku da skratimo građanima i ovu zadnju muku - rekao je Hebrang. Ustvrdio je i da je situacija u Zagrebu dobra, na što je reagirao Miljenko Dorić (HNS).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gospodine Hebrang nemojte podcijeniti situaciju u Zagrebu i nemojte podcijeniti snagu praznog želuca - izjavio je.

Kajin prekinuo raspravu viješću o Purdi

Raspravu o subvencioniranju kamata na kredite prekinuo je IDS-ovac Damir Kajin, koji je zastupnike obavijestio o da je Srbija odustala od progona hrvatskih branitelja, javlja Dnevnik.hr.

- Samo jedna informacija, ne znam da li znate, srbijansko Tužiteljstvo odustalo je od kaznenog progona Purde, Janjića i Maslova. Mali dan za Purdu, Janjića i Maslova, ali veliki za srpsko pravosuđe. Predsjednik države, Vlada, prosvjednici, svi su bili u pravu da dokaz prikupljen torturom ne može biti dokaz - rekao je Kajin i potpuno zbunio Vladimira Šeksa, koji je iznenađen procijedio "O, Bože".

Nakon Kajinova istupa javio se Jerko Rošin sa replikom:

- Kao repliku mogu reći da kolega Kajin rijetko kada govorio o onome što je predmet rasprave - rekao je Rošin.

"Branitelji će se povezati s fejsbukovcima"

Branko Borković Mladi Jastreb otkrio je kako će se buntovni branitelji povezati s građanima koji su prosvjed organizirali preko Facebooka. Kazao je za Novi List kako je od 1991. godine oko 1,1 milijun mladih dobio pravo glasa te do sada nisu mogli iskazati svoje stavove. Ističe kako su to ljudi koji će sutra definirati i oblikovati Vladu. Naglasio je kako upravo zbog toga 'fejsbukovci' imaju potporu branitelja. 

Borković je rekao zna da je u Zagrebu i Splitu bilo pokušaja podmićivanja prosvjednika i branitelja, ali nije htio otkriti tko stoji iza toga. Smatra kako nije slučajno da je u medijima izašlo kako su branitelji Sorosevi plaćenici.

Izvorni članak pročitajte OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina