Obavijesti

News

Komentari 76

'Raspuštanje članstva u SDP-u nije rješenje, već je to problem'

'Raspuštanje članstva u SDP-u nije rješenje, već je to problem'
1

SDP treba drugačiji pristup ljudima. Trebamo okupljati, izgrađivati i poticati ljude, a ne ih raspuštati i rastjerivati, smatra Dominik Etlinger, kandidat za čelnika zagrebačkog SDP-a

VIDEO

Raspuštanje cijelog članstva se uvijek pokazalo kontraproduktivno i loše i ovakve sankcije treba provoditi samo kada je izvjesno da će rezultirati napretkom u odnosu na trenutno stanje, upozorio je SDP-ov Dominik Etlinger nakon najnovijih poteza stranačkog vodstva i poručio da SDP treba drugačiji pristup ljudima.

- U nedjelju je zagrebački SDP ostao bez 400 članova, bez predsjednika stručnog savjeta za zdravstvo i za financije u Zagrebu, bez nekoliko predsjednika prepoznatih organizacija civilnog društva, bez mnogih sjajnih pojedinaca - podsjetio je Etlinger u priopćenju.

Upozorio je pritom da "takve sankcije treba provoditi samo onda kada je izvjesno da će rezultirati napretkom u odnosu na trenutno stanje. Raspuštanje cijelog članstva se uvijek pokazalo kontraproduktivno i loše, a u ovom slučaju i potpuno besmisleno. Trebalo je sankcionirati one koji su odgovorni za tu neslavnu sedmodnevnu koaliciju sa strankom Milana Bandića. Koncept kolektivne odgovornosti prema kojoj ljudi snose odgovornost za postupke drugih u kojima uopće nisu sudjelovali je štetan i jednostavno pogrešan". 

Etlinger je podsjetio i da je je manje poznato da se SDP Novi Zagreb zapad pokušalo raspustiti i u lipnju, "dakle prije sklapanja koalicije koja je sada službeni razlog raspuštanja. Prema tome, kaže, "nije siguran da je motiv raspuštanja briga za kolege iz Novog Zagreba. Raspuštanje nije rješenje, nego problem".

- Sada, kada je ta odluka službena najvažnije je kvalitetno upravljati procesom ponovnog pokretanja organizacije kako bi minimalizirali štetu. Zato je potrebno donijeti jasne i nedvosmislene kriterije koji će vrijediti jednako za sve one koji odluče ponovno popuniti pristupnicu i vratiti se u SDP. Također, predložit ću Gradskom odboru da osnuje žalbenu komisiju koja će razmatrati žalbe svih onih koje povjerenik odluči ne primiti natrag u članstvo - najavio je Etlinger.

- Koristim priliku da pozovem sve članice i članove iz raspuštene organizacije da se vrate u SDP kako bi se zajedno borili za drugačiju stranku i Zagreb. Također, pozivam povjerenika da procesom upravlja objektivno, pravedno, pošteno, brzo i efikasno. Mnogi izazovi su pred nama i bitno je da se organizacija što prije stane na noge i krene s radom. SDP treba drugačiji pristup ljudima. Trebamo okupljati, izgrađivati i poticati ljude, a ne ih raspuštati i rastjerivati -  zaključio je Etlinger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu