Obavijesti

News

Komentari 187

Plenković objavio: "Raspustili smo požeško-slavonski HDZ"

Plenković objavio: "Raspustili smo požeško-slavonski HDZ"
2

Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-a se sastalo i zaključilo raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića

VIDEO

Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala, kazao je Andrej Plenković u utorak poslijepodne.

Premijer Andrej Plenković u 18 sati najavio je dati izjavu, a pretpostavljalo se da bi u njoj mogao govoriti o požeškom županu Alojzu Tomaševiću koji se u utorak navodno sukobio sa suprugom koja je pala, udarila glavom te zbog ozljeda završila u bolnici.

- Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici raspustiti županijsku organizaciju. Želimo tamo jedan novi početak jer je to županija u kojoj HDZ ima načelnike pet općina, gradonačelnike i većinu u županijskoj skupštini. Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. Ovo je jedna neugodna situacija i žao mi je da je do toga došlo. To nije dobro za njegovu suprugu i njega, ali ni za imidž HDZ-a - kazao je premijer.

Prema neslužbenim informacijama, Tomaševićeva supruga, s kojom ima troje djece, u noći na utorak zatražila je pomoć u požeškoj bolnici. S obzirom na to da su utvrđene ozljede, prema liječničkom protokolu izvijestili su policiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U utorak Tomaševića nije bilo moguće dobiti na mobitel, premda se uvijek susretljivo javljao. Bilo je čudno što ga nema niti na koordinaciji župana i gradonačelnika koja je bila u Požegi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a