Obavijesti

News

Komentari 60

Rat klanova u Dubravi: Počelo neriješenim ubojstvom iz 2012.

Rat klanova u Dubravi: Počelo neriješenim ubojstvom iz 2012.
10

Nakon što je zasad nepoznati počinitelj pucao na kuću obitelji Osmanović u zagrebačkoj Dubravi, Mirso Osmanović izjavio je da se radi o zavadi koja traje od 2012. i ubojstva njegovog bratića

VIDEO

 Mirsad Osmanović (53) zvani Metak tvrdi da je u utorak na njegovu kuću pucao N. O., muškarac koji je u svibnju ove godine bježao policiji pa je u Novačkoj ulici oštetio pet parkiranih automobila. U automobilu je tad ostavio svoje dvoje djece koji su izbezumljeno vrištali. 

3

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:18

 

- U zavadi smo s ovima koji su mi ubili bratića. Najviše im smetamo ja i moj sin - priča Mirsad pa pojašnjava da je njegov bratić Hašim Osmanović, koji je ubijen u Dubravi 2012. godine.

To ubojstvo nikad nije riješeno iako su Osmanovići uvjereni da iza svega stoji klan Hamidović.

I Mirsadova supruga Jasminka kaže da im na društvenim mrežama prijete da će ih ubiti.

Pucali u zagrebačkoj Dubravi: Na Mirsu Metka s četiri metka
Pucali u zagrebačkoj Dubravi: Na Mirsu Metka s četiri metka

- Rekli su nam da ćemo završiti kao Hašim - govori Jasminka. Prije same pucnjave, tvrdi, N. O. ju je pozvao da se nađu u Grižanskoj ulici u Dubravi i tamo joj prijetio.

Dok policija rješava najnovije poglavlje sukoba u Dubravi, mi smo pokušali rekonstruirati povijest sukoba obitelji Osmanović i Hamidović. 

Krvavo ubojstvo na semaforu u Dubravi 

Navečer, 29. veljače oko 21:50 sati, na Aveniji Dubrava pronađen je teško ozlijeđeni muškarac. Unatoč brzoj reakciji policije i Hitne pomoći, muškarac je preminuo u bolnici. Bio je to Hašim Osmanović, 33-godišnji trgovac.

Očevidom je tada utvrđeno da je Osmanović propucan dok je stajao na semaforu u svojem automobilu. Uz njegov je automobil stao drugi automobil, a suvozač je spustio staklo i pucao na Osmanovića. 

9

Uhićenje Gine Hamidovića

Nekoliko dana kasnije, 4. ožujka, policija je privela glavnog osumnjičenog - Ginu Hamidovića, tada 21-godišnjaka. On je uhićen u obiteljskoj kući na Trešnjevci gdje je i živio, a rođen je u Italiji, gdje mu je živio dio obitelji, pisao je Jutarnji

Dva dana prije njegova uhićenja, mediji su pisali da je na tračnicama tijekom očevida pronađen pištolj te kako se radi o pištolju iz kojeg je pucano na Osmanovića, ali i da je to pištolj upravo u njegovom vlasništvu. Kasnije se ustanovilo da ga je posjedovao ilegalno.

Prema tadašnjim svjedočanstvima Osmanovićeve obitelji, on se bavio trgovinom, a povremeno je kockao. Motiv ubojstva navodno je bio dug zbog kojih su odnosi dvije obitelji bili narušeni. 

Osumnjičeni Gino Hamidović po uhićenju se branio šutnjom, a određeno mu je 30 dana istražnog zatvora. 

- Hašim je prvi. Bit će još krvi. Bojimo se za svoje živote, ne spavamo jer se bojimo da će nam baciti bombu. Bojim se za ostale sinove jer su nam poslali poruku da neće stati, izjavila je majka Hašima Osmanovića za Jutarnji list 5. ožujka 2012. godine. 

Večernji list 10. ožujka u pregledu je ubojstva i istrage otkrio još nekoliko novih detalja - uz Osmanovića je, uz njegov pištolj, pronađena i vrećica kokaina. Njegova obitelj je tvrdila da mu je kokain podmetnut. Obitelji Osmanović i Hamidović prijetile su si i preko YouTubea.

Još tri uhićenja

Međimurska policija u međuvremenu je uhitila i 45-godišnjaka za kojim je raspisana tjeralica zbog involviranosti u ubojstvo u Dubravi. 

- Kada je policija zaustavila njegov automobil, pokušao je pobjeći, probio je barikadu na cesti, ali su mu na kraju lisičine ipak stavljene na ruke. Uhićenja su ovaj tjedan bila nastavljena i na Trešnjevci. Prema neslužbenim informacijama, kojima raspolažemo, ondje je uhićen i Amir Čizmić, mladić koji bi također mogao nešto znati o motivima i naručiteljima Osmanovićeve likvidacije. Kako se može čuti, obitelj Čizmić je tijesno povezana s Hamidovićima, pisao je Večernji. 

Gino Hamidović pušten na slobodu

Četiri mjeseca nakon uhićenja, Gino Hamidović pušten je na slobodu, a prijava protiv njega za ubojstvo u Dubravi je odbačena. Pušten je i Fehid Hamidović (45) kojeg su Osmanovići tada smatrali vođom suparničkog klana. Nakon što su pušteni svi osumnjičeni za ubojstvo, Hamidovići su tvrdili da im se Osmanovići osvećuju i opustošuju im kuće. 

Osmanovići pretukli brata Gine Hamidovića

Krajem srpnja 2012. godine, Simone (23) i Ohram Osmanović (37), rođaci ubijenog Hašima, uhićeni su zbog brutalnog prebijanja Avdije Hamidovića, 26-godišnji stariji brat Gine Hamidovića. 

- Bilo je šestero Osmanovića. Prvo mi je prišla Romkinja s bebom u rukama i tražila novac. Nisam imao pa je ušla u srebrni Opel zagrebačkih registracija. Malo poslije iz naselja Remetinec krenuo sam pješice prema Savskom mostu jer nije bilo autobusa kad su me presreli tim istim autom. Izišli su i odmah me počeli tući rukama i pištoljem koji je imao jedan od njih. Trojicu poznajem, četvrtog sam vidio, a dvojicu nisam jer su me divljački mlatili. Jedan je rekao: “Tuci ga još.” Pao sam u nesvijest. Nekako sam se uspio dići s poda i počeo sam trčati do kafića, nazvao Hitnu i policiju. Koliko sam shvatio, pištolj je bio namijenjen mom stricu Fehidu, mene nemaju razloga ubiti jer nemam ništa, ni kučeta ni mačeta, izjavio je tada pretučeni Avdija Hamidović. 


Dvije obitelji nakon toga su se, čini se, pritajile. Obitelj Osmanović u medijima je završila tek u rujnu 2018. godine. Tada su zbog pucnjave na zagrebačkom Vukomercu uhićeni Vehbija i Kasim Osmanović, kao i Rasim Zahirović kojeg se sumnjičilo da je na pucnjeve odgovorio rafalom iz automatske puške. 

Vehbija je prije nekoliko mjeseci na zagrebačkom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i pol zatvora, a Mirsad kaže kako ovi najnoviji događaji od utorka nemaju veze s tom pucnjavom ni Zahirovićima te kako više nisu u zavadi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa