Obavijesti

News

Komentari 22

Rat se nastavlja: Poginule su supruga i kćer vođe Hamasa

Rat se nastavlja: Poginule su supruga i kćer vođe Hamasa
1

Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze. U Izraelskim napadima ubijene su žena i kćer Hamasovog vojnog vođe

VIDEO

Palestinski militanti ispalili su nekoliko desetaka raketa gotovo osam sati prije isteka 24 satnog produljenja primirja. Nakon prekida primirja, Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze.

Jedan od glavnih ciljeva bila je kuća Hamasovog vojnog vođe, Mohammeda Deifa. Njegova kuća je pogođena i zamjenik vođe Hamasa je za palestinske medije izjavio kako su u napadu poginule Daifova žena i dvogodišnja kći.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio da je Mohammed Daif legitimna meta likvidacije. Prema podacima izraelske vojske, u utorak je iz Gaze na Izrael ispaljeno 50 raketa, a u srijedu još 20, no zasad nema dojava o žrtvama. Svjedoci u Gazi tvrde da su izraelski zrakoplovi izveli 35 zračnih napada.

Hamas je potvrdio da je nakon izraelskih napada ispalio najmanje 40 raketa na Izrael, posebno ciljajući područje Jeruzalema i Tel Aviva, uključujući međunarodnu zračnu luku Ben-Gurion.  Izraelska sigurnosna služba priopćila je da u zračnoj luci nije došlo do prekida prometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hamas je izdao priopćenje u kojem optužuju Izrael da je "otvorio vrata pakla", te da će "platiti veliku cijenu za napade".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je nepoštivanje prekida vatre, te pozvao obje strane da ne dopuste da problemi eskaliraju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1