Obavijesti

News

Komentari 27

'Ratne igre NATO-a u Poljskoj prijete sigurnosti cijele Europe'

'Ratne igre NATO-a u Poljskoj prijete sigurnosti cijele Europe'
1

Velika vojna vježba u kojoj sudjeluje više od 20 država članica NATO-a počela je u ponedjeljak u Poljskoj, u sklopu napora da se umire istočne članice zabrinute zbog ruskih akcija

VIDEO

Vojne vježbe koje trenutno provodi NATO u Poljskoj i još nekoliko europskih država ne pridonose atmosferi povjerenja i sigurnosti na kontinentu, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u utorak novinarima.

Velika vojna vježba u kojoj sudjeluje više od 20 država članica NATO-a počela je u ponedjeljak u Poljskoj, u sklopu napora da se umire istočne članice zabrinute zbog ruskih akcija u obližnjoj Ukrajini.

Više od deset dana oko 30.000 vojnika, vojna vozila, zrakoplovi i brodovi sudjelovat će u jednoj od najvećih vojnih vježbi na istočnom krilu NATO-a od kraja Hladnog rata, što će zasigurno dodatno zaoštriti ionako napete odnose između Kremlja i Zapada.

Vježba Anakonda-16 održava se mjesec dana uoči summita NATO-a u Varšavi na kojem će se odobriti razmještanje dodatnih vojnika u istočnoj Europi.

Cilj vježbe je "uvježbati i integrirati poljsko nacionalno zapovjedništvo i vojne strukture u savezničko, multinacionalno okruženje", objavila je američka vojska stacionirana u Europi.

SAD će dati najviše, oko 14.000 vojnika, a u vježbi sudjeluju i nečlanice NATO-a poput Švedske i Finske.

Na vježbi će biti i hrvatski kontingent s 276 pripadnika oružanih snaga i oko 50 vojnih motornih vozila, uključujući 15 borbenih oklopnih vozila Patria.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca