Obavijesti

News

Komentari 10

Ravnatelj HRT-a najavio: RTL želi rat pa će ga dobiti

Ravnatelj HRT-a najavio: RTL želi rat pa će ga dobiti
1

Na HRT-u žele spriječiti RTL televiziju da emitira seriju 'Urota’. Razlog je RTL-ova prijava zbog HRT-ova pokretanja novih programa...

VIDEO

Neću dopustiti RTL-u da emitira 'Urotu’ u kojoj je glavni lik novinarka HTV-a i stalno se prikazuje HRT-ov logo. Htjeli su rat pa će ga imati, najavio je Vanja Sutlić, ravnatelj HRT-a. Najskuplju domaću seriju RTL je kupio prije više od godinu dana, ali je još nije prikazao. Sutlića je isprovocirala RTL-ova prijava nadležnim tijelima u kojoj stoji da HTV, prema zakonu, nema pravo emitirati više od dva programa koja može pratiti barem 60 posto stanovništva Hrvatske. Na javnoj televiziji odbacuju RTL-ovu prijavu jer im zakon brani da emitiraju više od dva programa općeg sadržaja. HRT namjerava pokrenuti specijalizirani sportski te informativni program, koji su trebali početi već početkom 2008., ali je sve odgođeno za rujan zbog tehničkih problema. Kasnije namjeravaju pokrenuti i program zabavnog sadržaja.
- S predsjednikom uprave RTL-a Christophom Mainuschom ću razgovarati kad nauči hrvatski pa bude mogao čitati hrvatske zakone. Tu je već tri godine i bilo bi vrijeme da nauči jezik - poručio je Sutlić šefu RTL-a.
- U razgovoru s g. Sutlićem stekao sam dojam kako je HRT svjestan nezakonitoga kabelskog emitiranja HRT-a Plus te nezakonitih planova pokretanja HRT-a 3 i 4 - kaže Mainusch.
Prema Mainuschu, specijalizirani HRT-ovi programi bi kršili zadaću koju su dobili javnim mandatom jer se, kao komercijalni programi, ne bi smjeli financirati pretplatom. To nije u skladu s dogovorom između EU i RH.
- Očekujem da čelni čovjek HRT-a poštuje zakone. Pozvat ću medije na okrugli stol kako bi svi mediji u Hrvatskoj dali doprinos stvaranju zdravoga medijskog tržišta. Hrvatski građani HRT-u pretplatom na godinu plaćaju više od 800 milijuna kuna. Imaju pravo znati da HRT i g. Sutlić taj novac troše na pravilan način - dodaje Mainusch. Neslužbeno doznajemo da Nova TV nema namjeru prijaviti HRT zbog nezakonitog pokretanja dodatnih programa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.