News

Komentari 3

Ravnatelj vrtića u Zaprešiću je optužen: U vrtiću je skrivao, pakirao i prodavao drogu

Ravnatelj vrtića u Zaprešiću je optužen: U vrtiću je skrivao, pakirao i prodavao drogu

Svi akteri optuženi su za preprodaju raznih droga poput ekstazija, marihuane i amfetamina. Uz vrtić u Zaprešiću drogu je skrivao i u bačvama u Brdovcu

Gradsko i državno tužiteljstvo u Novom Zagrebu pokrenulo je tužbu protiv Petra Tešića, bivšeg voditelja dječjeg vrtića u Zaprešiću, i još osam zloporabitelja droga. Oni su u pritvoru otkako su uhićeni, a tužiteljstvo je zatražilo produljenje pritvora, što je i odobreno piše Večernji list.

Uz Tešića, među optuženima su i Dražen B. (40), Ante U. (29), Petar Tešić (39), Mario K. (41), Darko S. (32), Dejan R. (39), Tomislav V. 32) I Marko Š. R. (36) koji je umro nedugo nakon uhićenja.

Tijekom uhićenja pokušao je pobjeći policiji i progutao nepoznatu supstancu, vjerojatno drogu, koja se za njega pokazala kobnom. Njegova je majka darovala njegove organe nakon njegove smrti.

Tešić, direktor vrtića, prepakiravao je i skrivao drogu. Vrtić u kojem je "ordinirao" je osnovala vjerska skupina Kristova crkva. Sve se događalo između srpnja 2020. i travnja 2021. kada je, prema navodima Dražena B., kupio veliku količinu kokaina, sakrio ga i prepakirao za daljnju prodaju u stanu u Zaprešiću.

Dio droge prodao je Tešiću, koji je unosio kokain u blizini stana Dražena B. ili dječjeg vrtića. Uz to, Tešić je naknadno u vrtiću skrivao, vagao i prepakirao drogu, a od tada je nastavio neovlašteno prodavati od srpnja 2020. do travnja 2021. godine. Osim kokaina, prodavao je i marihuanu. 

Ovaj posao započeo je iz vrtića od kud je i preprodavao drogu uz obližnju autobusnu stanicu. S Draženom B podijelio je novac koji je zaradio od trgovine drogom.

Što se tiče ostalih aktera ove priče, zajednički su optuženi za preprodaju raznih droga koje je kupio Ante U. To su ekstazi, amfetamin i marihuana. On kupuje drogu, a ostali su posrednici u kupnji. Također je optužen za kupnju velikih količina kokaina. Uz kuće, stanove i vrtiće u Zaprešiću, drogu su skrivali i u Brdovcu, pa čak i u bačvama.

Najčitaniji članci