Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ravnateljica je dala ostavku, nasilje u školi prijavili roditelji'

U školi je i ranije bilo neodgovarajućih reakcija na nasilje. Uložili su se veliki napori za stabilizaciju stanja. Neophodan je novi ravnatelj koji će je opet učiniti sigurnim mjestom, kaže načelnik općine Medulin

Foto: Pixabay
125 komentara

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv učiteljice (47)  koja je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018. udarala petero malodobnih učenika. Riječ je o, kako doznajemo, medulinskoj osnovnoj školi. O slučaju se oglasio načelnik Općine Medulin, Goran Buić.

TEROR U ISTARSKOJ ŠKOLI Učiteljica udarala djecu: Prijeti joj kazna od 5 godina zatvora

- Optužnica je podignuta zahvaljujući prijavi roditelja, a ne škole, koja je trebala poduzeti odgovarajuće mjere. Zbog toga je, među ostalima, ravnateljica podnijela ostavku. Školski odbor trenutno je u postupku biranja novog ravnatelja čiji će osnovni zadatak biti uvesti i primijeniti nultu stopu tolerancije na nasilje svih oblika i razina - komentirao je načelnik Buić. Kaže i da svaki oblik nasilja, bez obzira radi li se o nasilju učenika prema učeniku ili obrnuto treba prevenirati, a ukoliko se dogode, adekvatno uključiti nadležne inspekcije i institucije kako bi sudionici pravovremeno odgovarali za svoje postupke.

UČITELJICI PRIJETI 5 GODINA Divjak o učiteljici koja je tukla djecu: Nasilje je nedopustivo!

- Iako nije osnivač škole, Općina Medulin je kreditom osigurala financiranje dogradnje škole i izgradnju školske dvorane. U tijeku je natječaj za odabir izvođača radova te do kraja godine očekujemo početak radova vrijednih više od 30 milijuna kuna. Međutim, škola vapi za novim vodstvom i ljudskim resursima. U školi je i ranije bilo neodgovarajućih reakcija na slučajeve nasilja te je školski odbor uložio velike napore za stabilizaciju stanja u školi. Školi je neophodan novi ravnatelj koji će školu ponovno učiniti sigurnim mjestom za učenike, zaposlenike i roditelje, što je prioritet Općine. Zaposlenica o kojoj je riječ odmah je po prijavi suspendirana - ispričao je načelnik Buić.  

Možda vas zanima i ovo:
Message