Obavijesti

News

Komentari 446

'Razbio sam vrata rodilišta jer su mi ženu ostavili u bolovima'

'Razbio sam vrata rodilišta jer su mi ženu ostavili u bolovima'
5

Bolnica mora promijeniti pristup prema rodiljama . Prolazili su sati, a mene je brinulo što mi je sa suprugom. Pitao sam liječnike i sestre,a  oni su odgovarali s "ne znam" i "vidjet ću"...

VIDEO

- Udario sam nogom o vrata rodilišta i razbio staklo. Prihvaćam potpunu odgovornost i platit ću štetu koju sam napravio, ali držim i da bi bolnica trebala promijeniti pristup prema rodiljama i njihovim obiteljima - kazao nam je u subotu Ivan Ač (33) iz Osijeka koji sa suprugom Anicom (20) i novorođenim Marinom živi u Zadru. 

Suprugu je doveo u rodilište zadarske Opće bolnice u petak oko sedam ujutro. Rodilju su zaprimili na odjel, a Ivan je obavio papirologiju prijama. Nakon nekiliko sati, u čekaonicu ginekologije došli su i drugi članovi njihove obitelji. 

- Prolazili su sati, a mene je brinulo što mi je sa suprugom. Pitao sam liječnike i sestre,a  oni su odgovarali s "ne znam" i "vidjet ću". Supruga mi je slala smsove da je sama u boxu, da ima blage trudove i da je minimalno otvorena. Davali su joj drip za brže otvaranja i pustili je da satima leži  sama. Oko podneva su joj probili plodnu vodu i opet je ostavili, no drip nije djelovao, a ona je bila sama dok su se bolovi pojačavali. Brinulo me to što je sitnije tjelesne građe, ima svega 40 kilograma, a beba u njezinom trbuhu je velika, čak 4100 grama i 54 centimetra dužine. I laici znaju da to "zove" carski rez jer je prirodni porod vrlo otežan. No ipak su je ostavili da se otvara satima - kazao nam je novopečeni otac

. Dodao je da nije mogao biti sa suprugom jer  nije  prošao tečaj, a nije ga mogao završiti jer ga nije ni bilo budući da se u njihovom terminu nije popunila kvota za održavanje trudničkog tečaja. Bilo ga je strah za zdravlje supruge i sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To nam je prvo dijete. Zaustavljao sam sestre i liječnike i pitao ih za njih, ali i dalje bez uspjeha, a ona se prestala javljati SMS-om. Bio sam zabrinut i nervozan bez ikakvih informacija. Punica se u rasplakala i medicinska sestra ju je uzela za ruku i iz čekaonice odvela u box kod supruge. Ostala je tamo par minuta i vratila se s viješću da mi je žena u nepodnošljivim bolovima te da se i dalje slabo otvara. Opet sam, nakon 12 sati provedenih u čekaonici,  moljakao bolničko osoblje za kakvu informaciju ali samo su nam se smijali kao da smo u kazalištu. Napokon se pojavio liječnik, ne znam mu ime, i kazao mi bahato  "il' će rodit il' neće" i zalupio mi vrata rodilišta  pred nosom. Tada sam potpuno izgubio živce i razbio vrata nogom. Bilo je oko 19 sati. Odmah sam otišao na portu da se objasnim i da kažem da sam odgovoran. Poslali su me na ravnateljstvo, ali tamo nije bilo nikog - kazao nam je Ivan Ač. 

Potom je otišao na hitni prijem jer je i sam lakše ozlijeđen, rasparao je nogu udarivši njome u staklena bolnička vrata. Kaže da ga nisu pregledali dok nije došla policija pa su mu stavili zavoj na njihov zahtjev i kazali da mu trebaju dva šava, ali da to može napraviti i kasnije. 

- Sinoć sam bio u policijskoj upravi i potpisao sam izjavu da prihvaćam odgovornost i da ću snositi materijalne troškove te uplatu izvršiti u roku 30 dana. Ne znam hoće li me goniti jer do sanacijske upraviteljice nikako nisam mogao doći, ni ja ni policajci - kazao nam je otac novorođenog Marina. 

Na koncu je sve dobro završilo jer se velika i zdrava beba Ačevih rodila se prirodnim putem s 4100 grama i  čak 54 centimerara duljine  15 minuta prije 20 sati. Nad ocem se još vodi obrada zbog narušavanja javnog reda i mira u zadarskoj policiji, a društvene mreže pune su komentara podrške novopečenom ocu u strahu za život obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 446
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.