Obavijesti

News

Komentari 42

Napadao ljude: Nožem prijetio svećeniku, upao u školu, kuću...

Napadao ljude: Nožem prijetio svećeniku, upao u školu, kuću...
4

Kod njega smo pronašli pištolj, metalnu šipku, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela, priopćili su iz PU zadarske

VIDEO

Zadarska policija je u četvrtak uhvatila je 25-godišnjaka nakon niza teških krađa i razbojništva.

- Nakon dojave u 11.15 sati o izvršenom razbojništvu u ljekarni u ulici Ivana Mažuranića u Zadru, policijski službenici su brzom reakcijom u 11.50 sati u ulici Benka Benkovića zatekli i uhitili muškarca kojeg se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom - kaže Sonja Šimurina, policijska službenica za odnose s javnošću.

Nakon što su nad njim proveli kriminalističko istraživanje, osumnjičili su ga da je najprije istog dana ujutro oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira, maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te uz prijetnju noža pokušao otuđiti novac, a nešto kasnije, oko 8 sati, maskiran s crnom kapom 'fantomkom', u Glagoljaškoj ulici došao u crkvu, gdje je nasilno otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci, od svećenika pokušao otuđiti novac.

Nakon toga je došao do prostorija škole u Ulici Dr. Franje Tuđmana, odakle je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika, a svoj pohod je nastavio te otišao do ulice Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli, kroz prozor se udaljio bez da je išta otuđio.

Potom je oko 11.15 sati s ''fantomkom'' ušao u ljekarnu u ulici Ivana Mažuranića te je, držeći metalnu šipku u ruci i uz prijetnju pištolja, od djelatnice otuđio novac.

Neposredno nakon toga je u ulici Benka Benkovića provalio u kuću 73-godišnje vlasnice, a od nje je otuđio prijenosno računalo, električni čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, ukupne vrijednosti od preko 100 tisuća kuna.

Međutim, odmah po izlasku iz dvorišta dolijao je u ruke zadarskih policajaca. Zatekli su ga pri iznošenju ukradenih stvari. 

- Kod njega su pronašli pištolj, metalnu šipku, novac i drugi predmeti koji potječu od izvršenja ili su pogodni za izvršenje kaznenih djela. Danas će uz kaznenu prijavu zbog razbojništva i teških krađa bit predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske- priopćila je policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava