Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Razbojnik zaprijetio oružjem i opljačkao poštu na Trešnjevci

Djelatnicima u Ulici Dragutina Golika 28 razbojnik je zaprijetio vatrenim oružjem

23 komentara

Nova pljačka poslovnice Hrvatske pošte u Zagrebu. Zaposlenicama pošte (52) i (32) u Ulici Dragutina Golika 28 maskirani razbojnik zaprijetio je vatrenim oružjem.

Foto: Snježana Krnetić/24sata

Odnio je zasad nepoznatu količinu novca, izvijestila je PU zagrebačka. 

Foto: Snježana Krnetić/24sata

Na vratima stoji obavijest korisnicima "da zbog tehničkih poteškoća poštanski ured ne radi". U okolnim lokalima, kažu, da ništa nisu čuli ni vidjeli. Drugi se pravdaju da su u smjenu došli tek poslijepodne te da ništa nisu vidjeli. Stanovnici Voltinog tek u prolazu dobacuju da je taj kvart kao Teksas.

- Ta pošta je bankomat. Svako malo je netko opljačka. Pričalo se da će je zatvoriti, ali evo još radi - kažu susjedi. 

Poslovnica pošte u Golikovoj ulici do sada je više puta bila metom razbojnika. Prema medijskim izvještajima u svibnju prošle godine opljačkana je ujutro u 7:40 sati. Opljačkana je i u prosinca 2017. godine kada je također naoružani razbojnik opljačkao poštu, a mladić koji se zatekao u pošti, krenuo za razbojnikom, sustigao ga i svladao do dolaska policije. Pošta je na meti razbojnika bila i u studenom 2016. godine. 

Sama ulica dobila je ime po Dragutinu Goliku, hrvatskom branitelju koji je teško ranjen kada je pokušavao spriječiti pljačku poslovnice Zagrebačke banke u Drvinju 2005. Golik je nenaoružan istrčao iz obližnjeg kafića I pokušao spriječiti dvojicu maskiranih I naoružanih pljačkaša u bijegu. Jedan od njih pucao je iz pištolja i ranio Golika u nogu. Izgubio je mnogo krvi zbog čega mu je teško oštećen mozak te je pao u komu. Preminuo je 26. siječnja 2007. u Zagrebu. 

Možda vas zanima i ovo:
Message