Obavijesti

News

Komentari 2

Razbojniku povisili kaznu: 'Daj pare i lezi, nemoj da pucam!'

Razbojniku povisili kaznu: 'Daj pare i lezi, nemoj da pucam!'
3

Petra Halamana (28) uhitili su nakon posljednje pljačke u travnju 2016. godine. Opljačkao je kiosk i pobjegao biciklom dok mu je usput ispadao novac. Policajcu je zaprijetio pištoljem, no nije uspio umaći

VIDEO

Daj pare, ja sam iz ovog kvarta, znam sve i koliko imaš novca, naredio je Petar Halaman (28) 14. travnja oko 18.30 sati zaposlenici kioska kameni zid u Jablanskoj u zagrebačkom Rudešu. Na glavi je imao kapuljaču, a preko lica crnu maramu. Uplašenoj ženi zaprijetio je crnim pištoljem s prigušivačem. Ona je iz blagajne izvadila iznos od 3.030 kuna i stavila ga na pult.

- Lezi na pod, nemoj me zaj..., nemoj da pucam - rekao je zaposlenici, pokupio novac i biciklom krenuo bježati preko Jablanske. Putem mu je ispalo 2480 kuna, nakon čega je odbacio bicikl , okrenuo se prema policajcu koji ga je krenuo slijediti te prema njemu usmjerio pištolj marke Češka zbrojevka. Oružja se riješio na livadi kod Vrbja i nastavio bježati do Tijardovićeve ulice gdje su ga uhitili policajci.

Zbog ovog i još dva razbojništva koja je počinio od 30. ožujka do 14. travnja 2016. godine sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu kojim je predsjedao sudac Oliver Mittermayer nepravomoćno mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci. Vrhovni sud preinačio je presudu te mu povisio jedinstvenu kaznu na četiri godine zatvora u što će mu uračunati pet mjeseci koje je proveo u pritvoru.

Osim filmske pljačke kioska, Halaman je dan ranije oko 20 sati opljačkao kladionicu Supersport u Odakovoj ulici u Zagrebu otkud je uzeo 470 kuna. Teretili su ga da je s nepoznatim kompanjonom 30. ožujka u 20.45 sati u Josipa Slavenskog u zagrebačkom naselju Prečko u automat klubu Puni broj djelatniku zaprijetio pištoljem i upitao: "Gdje je ona k...a?". Nakon što je ugledao djelatnicu, prišao joj je i iz futrole uzeo novčanik u kojemu je bilo 34.531 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Halaman je priznao da je počinio sva tri djela, što mu je sud uzeo kao olakotnu okolnost tijekom odmjeravanja kazne. Vrhovni sud uvažio je žalbu državnog odvjetnika da su olakotne okolnosti precijenjene te da jedinstvena kazna za sva tri teška kaznena djela ne može biti manja od zakonskog minimuma za jedno kazneno djelo razbojništva koji je tri godine. Stoga mu je povisio kaznu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)