Obavijesti

News

Komentari 57

Premijer: Isplatit ćemo regres državnim i javnim službenicima

Premijer: Isplatit ćemo regres državnim i javnim službenicima

Taj regres krenut će s isplaćivanjem od 14. srpnja ove godine - rekao je Plenković, zahvalivši Ministarstvu financija koje je uspjelo pronaći ta sredstava preraspodjelama u proračunu

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na početku sjednice Vlade ocijenio kako je najnovije zaduživanje Hrvatske ostvareno po vrlo dobrim uvjetima te da politička stabilnost ima izravne refleksije na financijsku stabilnost. 

- Riječ je o vrlo dobrim uvjetima. Obveznice su kupili mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, osobito tu ističemo osiguravajuća društva koja su bila vrlo zainteresirana - kazao je Plenković na početku sjednice Vlade dodavši kako je riječ o još jednom potezu koji pokazuje kako "poruka političke stabilnosti ima svoje izravne i konkretne refleksije na financijsku stabilnost i na izdavanje obveznica od strane Ministarstva financija". 

Najavio je i isplatu regresa od 1250 kuna službenicima i namještenicima u državnim i javnim službama. Ministarstvo financija realiziralo je u srijedu na domaćem tržištu kapitala izdanje obveznice s dospijećem 2032. godine u ukupnom nominalnom iznosu od 3 milijarde kuna, uz kamatnu stopu od 3,25 posto i prinos od 3,30 posto. 

- Taj regres krenut će s isplaćivanjem od 14. srpnja ove godine - rekao je Plenković, zahvalivši Ministarstvu financija koje je uspjelo pronaći ta sredstava preraspodjelama u proračunu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnuo se i na djecu oboljelu od neuroblastoma kazavši da je u međuvremenu posebno povjerenstvo HZZO-a analiziralo situaciju. 

- Dvoje je pacijenata u situaciji da je inicirana primjena lijeka te su osigurana potrebna sredstva za kupnju lijekova - rekao je premijer.

O presudi arbitražnog suda još je jednom ponovio da je stav Hrvatske nepromijenjen.

- Izašli smo 2015. iz arbitražnog procesa koji je postao kompromitiran krivnjom slovenske strane. Ovom presudom nismo vezani niti ćemo je primjenjivati neovisno o stavovima bilo koje druge države i međunarodne organizacije - rekao je Plenković te dodao da nam je Slovenija susjedna i partnerska zemlja te da žele dijalogom rješavati otvorena pitanja.

- U srijedu 12. srpnja bit ću u Ljubljani i razgovarati sa slovenskim kolegama, premijerom Mirom Cerarom, kako bi nastavili razgovore o otvorenim pitanjima, a ne primjeni presude, rekao je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na sastanak koji je održao u vezi provedbe Strategije obrazovanja. Istaknuo je da se nastavlja rad na Akcijskom planu i da predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije za obrazovanje Dijana Vican "uživa njegovu punu potporu u svemu što radi". Rekao je i da očekuje da Povjerenstvo do 8. rujna donese novi Akcijski plan.

- Očekujem maksimalnu koordinaciju ministrice, mog ureda i stručnog povjerenstva i inzistirat ću na suglasju oko tih važnih pitanja jer je to politika ove Vlade - poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a