Obavijesti

News

Komentari 4

Razgovori u Moskvi još su bez rezultata: Plina nema!

Razgovori u Moskvi još su bez rezultata: Plina nema!
1

Rusi su Ukrajincima predložili da će im pomoći da osiguraju kredit od milijardu dolara u jednoj od vodećih banaka kako bi mogli podmiriti dugovanje

VIDEO

Razgovori o rješavanju "plinske krize" u subotu u Moskvi bili su konstruktivni, ali zasad nisu dali rezultata, izjavio je glasnogovornik Europske komisije Denis Daniilidis. Na sastanku su, uz najviše ruske dužnosnike i ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko, sudjelovali europski povjerenik za energetiku Andris Piebalgs i češki ministar industrije i trgovine Martin Riman u ime trenutačnog predsjedatelja Unije. U skladu sa zajedničkom europskom odlukom, oni su predstavljali i zemlje kandidatkinje, uključujući i Hrvatsku. Daniilidis je rekao da su razgovori koji bi se trebali nastaviti u subotu navečer između ruskog premijera Vladimira Putina i ukrajinske premijerke Julije Timošenko u sjedištu vlade u Moskvi "čisto bilateralni" i na njima neće sudjelovati nijedan predstavnik EU. Medvedev je nakon sastanka na vrhu u Kremlju rekao kako želi da se sljedećih dana nastavi dobava plina Europi preko Ukrajine, pri čemu je dodao da ukrajinska strana "zavlači" pregovore.
- Imam dojam da naši kolege iz Ukrajine nisu pohitali na ove pregovore, a što ih više rastežemo, pojavit će se sve više problema u našim bilateralnim odnosima - rekao je Medvedev. Glasnogovornik ruskog premijera Vladimira Putina rekao je pak da stajalište Europske unije na razgovorima o rješavanju "plinske krize" ne pridonosi pronalaženju rješenja.
- Europska unija u tom sporu izjednačava Rusiju i Ukrajinu. To jednostavno nije pošteno i ne pridonosi pronalasku rješenja - rekao je Dmitrij Peskov.

POLANČEC: NEMA BRIGE, STIŽE NAM ALŽIRSKI PLIN
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je kako je Hrvatska je na korak od dogovora o isporuci plina iz Alžira te da nema razloga za zabrinutost. Naglasio je kako će se polovicom idućeg tjedna naći s Alžircima u Italiji. Talijanski Eni dopremao bi alžirski plin Hrvatskoj svojim plinovodima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.