Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razlike dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje? Trebaju li vam uopće i čemu služe? Dopunsko i dodatno osiguranje dobrovoljna su zdravstvena osiguranja

Foto: Uniqa osiguranje

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje? Trebaju li vam uopće i čemu služe? Dopunsko i dodatno osiguranje dobrovoljna su zdravstvena osiguranja. Za razliku od obveznog, dobrovoljna zdravstvena osiguranja ugovaraju se prema individualnim potrebama. 

Foto: Uniqa osiguranje Dopunsko zdravstveno osiguranje

Dopunsko osiguranje zapravo je nadopuna obveznog zdravstvenog osiguranja. Ono pokriva troškove sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite (participacije) osiguranika prilikom korištenja svih vrsta zdravstvene zaštite – od bolničkog i ambulantnog liječenja preko dijagnostičkih obrada u bolnici, ortopedskih pomagala i specijalističkih stomatoloških usluga, B listu lijekova pa sve do fizikalne rehabilitacije u kući i liječenja u inozemstvu. 

 Primjerice, ako imate dopunsko, za liječnički pregled ne trebate platiti participaciju kao ni za lijek koji ćete podići u ljekarni. Ako nemate dopunsko, a završite na bolničkom liječenju, sami ćete podmiriti dio troška koji nije pokriven obveznim zdravstvenim osiguranjem, a koji može dosegnuti i do dvije tisuće kuna!

Ukratko, dopunsko vas oslobađa plaćanja troškova 

  • participacija
  • liječničkih pregleda
  • liječenja
  • boravka u bolnici

Foto: Uniqa osiguranje Dodatno zdravstveno osiguranje

Sklapanjem police dodatnog zdravstvenog osiguranja, ostvarujete pravo na korištenje usluga specijalističkih pretraga, dijagnostičke obrade, laboratorijskih pretraga, sistematski pregled. Na taj način izbjegavate duge liste čekanja i nisu vam potrebne uputnice kako biste obavili pretragu ili pregled. Svaki osiguranik može ugovoriti policu s pokrićima koja odgovara njegovim potrebama. 

Foto: Uniqa osiguranje U ponudi UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja postoje paketi dodatnog zdravstvenog za djecu već od rođenja, koja uključuj pregled ortopeda, ultrazvuk kukova, pokretni laboratorij, ortopedska i druga medicinska pomagala i stomatološke usluge.

Oni koji žele u potpunosti osigurati svoje zdravlje, mogu istodobno ugovoriti policu dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, za sebe i članove svoje obitelji. 

Prednosti dodatnog zdravstvenog osiguranja:

  • nema uputnica
  • nema čekanja
  • birate liječnika i ustanovu
  • medicinski savjet dostupan 24/7

Tema: Promo sadržaj

Message