News

Komentari 12

'Razmišljanje o foteljama SDP dovelo na ovu razinu u Zagrebu'

'Razmišljanje o foteljama SDP dovelo na ovu razinu u Zagrebu'

U prošlom izbornom ciklusu nismo ni imali svog kandidata, podržali smo Mrak Taritaš. Moramo priznati poraz što se tiče zagrebačke skupštine, kaže Mirela Ahmetović i dodaje da nije podbacio Klisović već SDP

Ako govorimo generalno, moramo biti iskreni i samokritični – nismo u potpunosti zadovoljni s rezultatima, rekla je potpredsjednica SDP-a Mirela Ahmetović za N1 televiziju, ali i istaknula da SDP nije umro niti će umrijeti. 

Rezultate će analizirati u lokalnim jedinicama, ali ne slaže se da SDP nije zabilježio značajnije rezultate.

- U prvom krugu pobijedili su oni koji su uveli potpunu transparentnost proračuna. Građani su prepoznali da SDP to provodi na terenu. SDP ne priča, SDP radi - rekla je.

"SDP je zadržao vodstvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nema sumnje ni da će tako biti u Primorsko-goranskoj. SDP je prva snaga, ako govorimo o županijskim skupštinama, u Koprivničko-križevačkoj županiji… Nije baš takav neuspjeh što se županijske razine tiče.”

Priznaje neuspjeh u Zagrebu.

- U prošlom izbornom ciklusu nismo ni imali svog kandidata, podržali smo Mrak Taritaš. Moramo priznati poraz što se tiče zagrebačke skupštine. Klisović je bio pravi izbor SDP-a. Nije on podbacio, podbacio je SDP. Tamošnje loše dugogodišnje stanje reflektiralo se na lokalnim izborima - rekla je, a nije htjela ulaziti u pregovore s Možemo oko Gradske skupštine u Zagrebu.

- Upravo je razmišljanje o foteljama SDP doveo na razinu na kojoj je u Zagrebu - rekla je.

Govoreći o Možemo! rekla je da su izgradili uspjeh na aktivizmu.

- Ono što ih čini različitim od SDP-a – SDP-ovi najjači aktivisti su župani, načelnici… To je onaj pravi aktivizam. Oni koji misle da je SDP umro, trebaju se podsjetiti koliko je gradonačelnika i načelnika u prvom krugu te koliko ih može ostvariti dobre rezultate u drugom krugu - kaže.

- Potrebno je shvatiti da se trebamo okaniti unutarstranačkih razmirica, program SDP-a usmjeriti u produktivnost zemlje, a naše načelnike, župane i gradonačelnike isturiti u prvi plan i pokazati ih cijeloj Hrvatskoj - rekla je Ahmetović.

Najčitaniji članci