Obavijesti

News

Komentari 348

Razriješila ga dužnosti: Šeks više nije Kolindin savjetnik

Razriješila ga dužnosti: Šeks više nije Kolindin savjetnik
2

Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik kad je Šeks bio predsjednik Sabora, stoga je tražio da ga smijene

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja2", stoji u priopćenju objavljenom na stranici Ureda predsjednice.

- Vladimir Šeks razriješen je na vlastiti zahtjev - rekao nam je glasnogovornik Predsjednice Republike Luka Đurić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:24

Potvrdio je da je razrješenje povezano s predsjedničinim pomilovanjem Šeksova bivša savjetnika Vanje Goldbergera te nas je uputio da detalje provjerimo sa Šeksom. On nam se pak nije javio no prije objave o njegovom razrješenju upitali smo ga o pomilovanju njegova bivša savjetnika.

- Ne komentiram odluke predsjednice - kratko nam je tada rekao Šeks.

Kolinda pomilovala Goldbergera

Večernji list piše kako Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik u sazivu od 2003. do 2007.

Goldberger je  2012. osuđen na tri pol godine zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i to nakon što se nagodio s DORH-om.

Policija je u njegovom domu pronašla manju količinu kokaina, pola kilograma marihuane i skoro dva kilograma speeda. U dvorištu je sadio indijsku konoplju a kod Goldbergera je pronađena i puška marke »Crvena zastava«

U zatvoru je proveo godinu dana. Grabar-Kitarović oprostila je Goldbergeru neizdržani dio izrečene kazne zatvora u trajanju dvije i pol godine na način da ju je zamijenila uvjetnom osudom. Zatvorska kazna neće se izvršiti , odlučila je predsjednica Republike, ako Goldberger u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!