Obavijesti

News

Komentari 5

'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'

'Razumijem ministre, ali smo članovi Vlade, a ne sindikata'
1

Premijer je na sjednici Vlade udijelio lekcije ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, ali i ministrici obrazovanja Blaženki Divjak koji u javnosti zagovaraju povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju.

VIDEO

- Unatoč razumijevanju za ministra zdravstva i ministricu obrazovanja, koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih grana, mi smo ovdje članovi Vlade, a ne članovi sindikata - poručio im je premijer Andrej Plenković.

Napomenuo je da će Vlada sve pregovore voditi na konzistentan, učinkovit i horizontalan način, a glavnu ulogu u tome imat će, kaže, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar rada u dogovoru s resornim ministrima. 

- Tu očekujem od svih u Vladi da ovaj horizontalni princip i načela djelovanja kojih se držimo u protekle tri godine respektiramo do kraja, jer to je jedini učinkoviti način. Naša Vlada je će i ove godine od listopada povećati osnovicu za dva posto, nakon što smo povećali tri posto početkom godine. Prema tome rasprave o osnovicama, koeficijentima i dodacima su nešto s čime smo mi familijarizirani, a i sindikati naravno. No ono što je meni kao predsjedniku Vlade, ali i cijeloj Vladi bitno jest financijska održivost državnog proračuna, gdje smo ostvarili suficit. Da bismo to uspjeli nastaviti i konsolidirati dalje, moramo voditi računa o onime što je realno - poručio je Plenković. 

Vlada je pokrenula postupak pregovora o dopuni Kolektivnog ugovora a zdravstvo, a imenovat će se i pregovarački odbor Vlade. Prema najavama nastavak pregovora je u petak, a sindikatu prijete štrajkom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a