Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Reciklirao pola milijuna pivskih boca i od njih izgradio tvornicu

Konstrukcijom neobične građevine, u kojoj se nalazi pogon tvrtke Realm of Desing, 'spašeno' je oko 300.000 kubnih metara otpada što je kao osam nogometnih terena

Realm of Design
Foto: Realm of Design
8 komentara

Diznajner specijaliziran za arhitekturu u okolišu sagradio je najveću zgradu od recikliranih boca piva prikupljenih u Las Vegasu. U Morrow Royal Pavilion, vilu od više od 2000 kvadratnih metara, Sean McCombs uložio je oko 500.000 pivskih boca. Staklo je zdrobljeno te je od njega napravljen materijal nazvan GreenStone. 

Konstrukcijom neobične građevine, u kojoj se nalazi tvornički pogon tvrtke Realm of Desing, 'spašeno' je više od 300.000 prostornih metara otpada što je jednako osam terena za američki nogomet. 

GreenStone je svojevrsna zamjena za beton, a sastoji se od smrvljenog stakla i pepela koji nastaje radom elektrana na ugljen. Mješavina se izlije u kalupe i osuši te se dobije građevinski materijal. 

Većina radova na inovativnoj zgradi odrađena je ručno, a obitelj McCombs na njoj je radila više od godinu dana. Dizajn je inspiriran zgradom Swarkestone Hall Pavilionom u Engleskoj, koja se pojavila na omotu albuma Rolling Stonesa Hot Rocks, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message