Obavijesti

Promo sadržaj

Recite stop bolovima u zglobovima- iskoristite kupon

Recite stop bolovima u zglobovima- iskoristite kupon
13

Naši liječnici koriste terapiju plazmom bogatom trombocitima ACP/PRP-a iz nekoliko razloga, za lječenja tkiva i zglobova

Naši liječnici koriste terapiju plazmom bogatom trombocitima ACP/PRP-a iz nekoliko razloga, od poticanja rasta kose do izlječenja tkiva i zglobova.

Što je ACP/PRP ?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PRP terapija - terapija potpuno je prirodna metoda koja predstavlja korištenje krvne plazme bogate trombocitima koja u sebi sadrži faktore rasta i druge tvari koje aktivno sudjeluju u liječenju i obnavljanju oštećenog ili oboljelog tkiva.

Terapija vlastitom plazmom je odlično rješenje za ubrzanje procesa ozdravljenja povrjeđenih tetiva i osteoartritisa na prirodan način, bez podvrgavanja pacijenta većim zahvatima.

Kako mi pomaže ACP/PRP?

Trombociti su krvne stanice koje..

  • omogućuju zgrušavanje krvi,
  • sadrže proteine koji djeluju preko složenih mehanizama regenaracije tkiva

Ubrizgavanjem plazme u područja upale ili oštećenja tkiva s visokim koncentracijama trombocita, može se potaknuti brza i efikasna regeneracija.

Kako izgleda postupak?               

Proces centrifugiranja odvaja trombocite od ostalih komponenti krvi. 

Koncentracija trombocita se zatim ubrizgava u područje tijela osobe koje treba liječiti. Kada na primjer dođe do neke ozljede tkiva odbrambena reakcija tijela je da privlači trombocite na mjesto povrede i time ubrzava proces zarastanja. Trombociti dolaskom na oštećeno mjesto oslobađaju faktore rasta koji potpomažu procesu zarastanja i cijeljenja. Koncentracijom trombocita na jedno mjesto (PRP terapija) povećavamo količinu tvari i faktora koje utječu na rast i potpomažu proces zarastanja.Budući da injekcija sadrži visoku koncentraciju trombocita, što može biti 5 do 10 puta više od uobičajene, time se potiče ubrzano cijeljenje.


Gdje se koristi ACP/PRP metoda?

PRP Terapija se primjenjuje kod stanja u kojima želimo da se stimulira brži oporavak i cijeljenje tkiva.

– ozljeda lokomotornog sustava

(ozljede mišića, ligamenata, tetiva…)

– promjena na zglobovima – destrukcija hrskavice (kukovi, koljena, gležanj, rame)

– lječenja kroničnih rana

estetska medicina

rast kose

Rast kose -  Idealna revolucionarna terapija,  kao način smanjenja upale i gubitka kose.

Osigurana regeneracija vlasišta korištenjem prirodnih sastojaka Vašeg tijela i kombinacije inovativnih medicinskih terapija.

PRP u estetici - Pokazalo se da PRP ima sveukupne učinke pomlađivanja kože poboljšavajući teksturu kože, sitne linije i bore, povećavajući volumen s povećanom proizvodnjom kolagena i elastina, te smanjivanjem i poboljšanjem izgleda ožiljaka.  Plazma koja je odvojena od krvi pacijenta, se nanosi na lice i uzrokuje oslobađanje čimbenika rasta u dermisu, koji zauzvrat aktiviraju  proizvodnju novog kolagena, stvaranje krvnih žila i  produkciju elastina. PRP  se koristi za pomlađivanje kože i poboljšanje površine kože smanjujući fine linije, ekspresijske linije, bore, povećane pore i ožiljke od akni, dajući tako koži poboljšani ton i ukupnu teksturu.

Nova zdrava koža pojavljuje se oko 4 tjedna nakon liječenja i može trajati do dvije godine. Općenito, potrebno je više tretmana, u razmacima svaka 3-4 tjedna.

Nuspojave:

Budući da ubrizgavanje PRP-a uključuje korištenje vlastitih trombocita, nisu zabilježene nuspojave na injekcije. Međutim, moguće je da osoba ima iritaciju ili tek privremnu manju bol nakon same aplikacije.
Većina ljudi može nastaviti svoje normalne aktivnosti gotovo odmah nakon PRP injekcije.

Pokretanje videa...

00:43
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.