Obavijesti

News

Komentari 224

Glogoški o registru izdajnika: Imamo daleko većih problema

Glogoški o registru izdajnika: Imamo daleko većih problema
5

Prosvjednici iz Savske 66 zajedno s ministrom branitelja Mijom Crnojom stigli su u Hrvatski sabor gdje su se sastali s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom

VIDEO

Predsjednik Sabora Željko Reiner primio je u Saboru izaslanstvo hrvatskih branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66. Na sastanku su bili Đuro Glogoški, Josip Klemm i novi ministar branitelja Mijo Crnoja.

Glogoški je zahvalio Reineru što ih je primio u tako kratkom roku nakon konstituiranja Sabora. Kazao je da se raspravljalo o problemima braniteljske populacije i odnosu prema Domovinskom ratu.

- Vjerujem da smo na dobrom putu da pronađemo rješenje za probleme u kojima se nalazi braniteljska populacija - rekao je.

Na pitanje znači li to da prekidaju prosvjed i da miču šator iz Savske, Glogoški je ponovio kako su na putu da pronađu rješenje, a da sve ovisi u kojem će pravcu ići suradnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako se može suditi po današnjem sastanku, ona bi mogla ići u dobro pravcu - rekao je Glogoški i ponovio da je osnovni cilj branitelja da se pronađe rješenje za braniteljsku populaciju, da imaju svoje mjesto u društvu koje im pripada i da Domovinski rat ima u povijesti svoje mjesto kao obrambeni rat.

Na pitanje o registru izdajnika koje predlaže ministar Crnoja, Glogoški kaže:

- Mi imamo daleko većih problema u braniteljskoj populaciji. Sigurno da ako za tako nešto postoji potreba da su tu institucije države koje će odraditi svoj posao - rekao je.

VIDEO

Kada je riječ o registru, Reiner kaže da se o toj temi treba pitati ministra Crnoju, kao i da  se na sastanku razgovaralo isključivo o braniteljskoj tematici.

Reiner kaže da se zahtjevi branitelja, koji su već poznati javnosti, ne svode na materijalne stvari. Ipak, napominje da je mali dio branitelja egzistencijalno ugrožen i da im treba pomoći.

- Branitelji su najviše pogođeni jer se Domovinski rat ne vrednuje na pravi način u društvu kao niti uloga branitelja u državi i to je ono što ih najviše smeta i boli - rekao je Reiner.

VIDEO

Izvijestio je kako će se neki od problema riješiti brzo, dok će neki zahtjevi morati čekati izmjene zakona čega su branitelji svjesni.

Reiner nije želio odgovarati na pitanja koja nisu vezana za ovu temu, pa tako ni komentirati Karamarkove navode o krađi mandata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer