Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reketari iz Rijeke u pritvoru, iznuđivali i do tri tisuće eura

Uhićeni Vedran Prica (29) iz Pule, Kristijan Hodak (36) iz Zagreba i Tomislav Čuljat (34) iz Rijeke su umjesto održavanja reda u lokalima, batinali i reketarili vlasnike

Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
29 komentara

Na izvanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj u ponedjeljak u podne, načelnik sektora kriminalističke policije Primorsko-goranske županije Kruniš Željko izvijestio je da je privedenom trojcu, uhićenom u subotu zbog pet kaznenih djela iznude i nanošenje teških tjelesnih ozljeda na štetu vlasnika ugostiteljskog objekta i jednog posjetitelja, određen pritvor u trajanju od mjesec dana.    

Naime, uhićeni Vedran Prica (29) iz Pule, Kristijan Hodak (36) iz Zagreba i Tomislav Čuljat (34) iz Rijeke, koji je ujedno i jedini koji ima licencu za obavljanje zaštitarskih poslova, su umjesto održavanja reda i mira u lokalima, batinali i reketarili vlasnike i goste na način da je ovaj u odori u svom zaleđu uvijek imao dvojac u civilu, koji je uskakao kad god bi odlučili nastupiti batinama. 

Svi su radili u tvrtki Klemm sigurnost d.o.o.

Sva trojica radila su u zaštitarskoj tvrtki Klemm sigurnost d.o.o. no, navodno su svoje prljave radnje obavljali bez saznanja vlasnika. Sva trojica od prije su poznati policiji za slična kaznena djela. 

Svota koju je trojac u pet navrata iznuđivao kreće se od četiri tisuće kuna do tri tisuće eura. 

Od straha slučaj nije htio prijaviti

Jedan od teško ozlijeđenih već deveti dan oporavlja se u bolnici, a drugi od straha nije slučaj htio ni prijaviti.

No, policija poručuje da se istraživanje nastavlja te poziva sve građane da bez bojazni prijave slučajeve ako su i sami oštećeni kako bi se bahatim kriminalcima stalo na kraj.

Možda vas zanima i ovo:
Message