Obavijesti

News

Komentari 21

Rekli joj da je sve u redu, a ona rodila dijete bez ruku

Rekli joj da je sve u redu, a ona rodila dijete bez ruku
3

BiH: Rameli Mešeljević lijeva noga je upola kraća od desne. Majka tvrdi da je cijelo vrijeme osjećala kako nešto nije u redu, dok su ginekolozi šutjeli...

VIDEO

Ramela Mešeljević iz Begovog Hana u BiH rodila se bez ruku i s lijevom nogom upola kraćom od desne. Liječnici koji su pratili trudnoću njene majke Šeherzade radili su ultrazvuk svaki mjesec i prešutjeli bebine deformacije. Kako priča majka, prvo je posjećivala liječnika u Žepču koji joj navodno ništa nije htio reći o slici ultrazvuka. Kasnije je u petom mjesecu trudnoće otišla u privatnu kliniku gdje je liječnica rekla da hitno mora u bolnicu u Zenicu zbog određenih deformacija.
- Tamo su mi liječnici rekli da je curica u dobrom položaju, da je zdrava i krupna. Bila sam uporna i stalno sam govorila da nešto nije u redu - priča Šeherzada. Na sljedećem pregledu liječnik se zaprepastio i rekao kako takvo što nikada nije vidio. Na upit očajne majke o čemu se radi, navodno je odgovorio da se obraćao kolegi liječniku, ne njoj.
- Pitala sam da li trebam pobaciti, a oni su mi odgovorili da je već prekasno za to. Samo nekoliko dana prije porođaja, u bolnici su me liječnici uvjeravali da ću roditi zdravu bebu - kroz suze je za Žepče.ba ispričala Šeherzada. Osim što nema ruke, Rameli je desna noga, zbog iščašenja, kraća od lijeve, a primjetni su i nedostaci na stopalima. Majka kaže da je curica mentalno zdrava i da normalno jede. Petomjesečnu curicu roditelji će u svibnju voditi u Sarajevo kod stručnjaka da vide postoji li šansa da joj se ugrade proteze kako bi imala relativno normalan život.
- Ako bude mogućnosti, operirali bi joj ramena radi eventualne ugradnje proteza, te kukove. Međutim, suprug i ja ne radimo, a za svaku operaciju trebat će mnogo novca. Ni sama ne znam što da radim - očajna je majka, koja se, unatoč nagovaranjima liječnika da bebu da u Dom za hendikepirane, odlučila boriti zajedno s Ramelom. Šeherzada sa suprugom Sanelom ima i kćer Sanelu (4), a razmišlja i da tuži liječnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer