News

Komentari 6

Rekli joj da joj je beba umrla, a prodali je za prasetinu i rakiju

Rekli joj da joj je beba umrla, a prodali je za prasetinu i rakiju

Ženi iz Aleksinca 1981. rekli su da joj je jedna kći umrla, dok je druga preživjela porod. Dijete je kupila obitelj iz Niša. Prije nekoliko mjeseci napokon je pronašla kćer

Nakon borbe koja je trajala godinama, žena iz Aleksinca napokon je pronašla dijete za koje su joj rekli da je umrlo na porodu 1981. godine. 

Kako piše Kurir, ženi su u rodilištu rekli da je jedna djevojčica preživjela, a druga umrla, no to su dijete prodali za tadašnjih 30.000 maraka. Majka je s vremenom počela sumnjati da su joj ukrali dijete jer je dobivala pozive za cijepljenje, preglede i školu za obje kćeri. 

Nakon što je utvrdila da je njeno dijete živo, odnosno da nema smrtnog lista, počela je dugotrajnu borbu i prije nekoliko mjeseci upoznala je kćer koju je odgajala obitelj iz Niša

U isto vrijeme i kći je doživjela pravu dramu jer joj je otac na samrti rekao da je nisu legalno usvojili već kupili za 30.000 maraka, pečenu svinju i bocu rakije. Tražeći oprost od kćeri, poručio joj je da nađe prave roditelje i svoju sestru. Uspješna poslovna žena koja danas živi u inozemstvu i Nišu, nakon skoro četiri desetljeća pronašla je pravu majku.

- Bio je to emotivan i dirljiv susret. Ipak, ukradena kći smogla je snage da joj kaže: "Vi ste moja biološka majka, a ja vas ne doživljavam kao svoju majku. Moja mama je u Nišu i ona me odgajala" - ispričao je sugovornik za Kurir i dodao da su ostale u kontaktu.

Druga kći ima dvoje djece, pa im teta sada dolazi na rođendane. Kurirov sugovornik ispričao je kako je u svemu najvažnije da je majka doživjela ponovno spajanje sestara.

Obitelj slučaj nije prijavljivala Komisiji za nestale bebe, niti su htjeli iznositi slučaj u medije, ali je pokrenuta istraga, koja je obustavljena jer su liječnik koji je obavio porod kao i ostali potencijalno osumnjičeni iz tog vremena u međuvremenu preminuli.
 

Najčitaniji članci