Obavijesti

News

Komentari 6

Remetinečki dvori: Vlada u kojoj baš svi imaju ista odijela

Remetinečki dvori: Vlada u kojoj baš svi imaju ista odijela
7

Vladu iz Remetinca činio bi niz izvanserijskih stručnjaka koji najviše imaju iskustva u trošenju državnog ili tuđeg novca. Osumnjičeni ili osuđeni za razne zločine

VIDEO

Osim Vlade na Markovu trgu, vlade u sjeni i Vlade Šeksa, Republika Hrvatska danas bez problema može osnovati još jednu vladu. Vladu iza rešetaka, odnosno vladu u Remetincu. Malo koja zemlja može živjeti u bezvlašću iako ima četiri vlade - ali mi možemo. To je naš čovjek. Samo ako nešto snažno zaželi, ništa mu nije nemoguće! Vladu u Remetincu čine pomno odabrani stručnjaci. Ona bi mogla biti i koalicijska jer ju čine predstavnici više stranaka. Ako ne bi bilo tako, Hrvatska bi od EU trpjela prigovor da ima dvostranački sustav – jer je jedna stranka na vlasti, a druga u zatvoru. U nas je, međutim, pola viđenijih dužnosnika na vlasti, a druga polovica u zatvoru. Ulica kojom hodaju političari u našoj je zemlji uvijek dvosmjerna - Banski ili Remetinečki dvori. Iako klima u Remetincu možda nije od povjerenja, ali je vrlo politična. Među 850 zatvorenika barem njih 30 moglo bi ući u vladu bez osobita srama: to je gotovo tri posto populacije, a u ostatku populacije broj sposobnih za participiranje u vladi malo je manji i mjeri se u promilima. Dopuštenu granicu od 0,5 promila neki ipak često probiju i ako sjede u Vladi, a ne u Remetincu. Tamo je to nekažnjivo. Iako se u cijeloj državi promiče štednja, vlada u Remetincu s vremenom bi mogla narasti za još nekoliko izvanserijskih stručnjaka koji nisu štedjeli državni novac. Oni bi mogli činiti čast svakoj vladi u Remetincu. Rad ove vlade je vrlo delikatan. Na njenom bi čelu mogao biti Damir Polančec. Popis njegovih najbližih suradnika već je dug, no on bi radije pričekao da vidi hoće li još netko doći.

Premijer koji se kuži u naftu, juhe, reflektore...

Damir Polančec kao nekadašnji potpredsjednik Vlade s Markova trga u Remetinec je stigao s bogatim iskustvom. Remetinečki dvori trpe i nadimke, pa ga njihovi ministri iz poštovanja mogu zvati Rumeni ili Rumenko. Pedantan je to šef, koji se ne libi odvojiti pola milijuna kuna i za nepotrebnu studiju. Osim toga, pravi je znalac kad je riječ o plinu ili nafti, a o prehrambenim proizvodima, osobito juhicama, da i ne govorimo.

Potpredsjednici vlade

Mladen Barišić - Predsjedniku vlade sjedio bi s desna jer dobro zna čuvati “kesu”, a u organizaciji poslova je nenadmašan čim ima uza se agenciju.

Ivan Mravak - Prvom HEP-ovcu u zemlji matematika naizgled nije jača strana, no on najbolje zna kako skupo kupovati i jeftino prodavati.

Financije

Josip Protega - U “zatvorenoj vladi” mogu ga zvati prvim novčićem, a ministar blagajne je jer u HPB-u odobrava milijunske kredite bez valjana osiguranja.

Obrana

Vladimir Zagorec - Tko će ih braniti ako ne on? Ostao je i bez generalskih činova braneći dragulje iz MORH-ova sefa. Takva požrtvovnost uvijek je dobrodošla.

Zdravstvo

Dr. Ognjen Šimić - Znan kao dr. Mitić, bit će glavni u prikupljanju priloga za vladu. Riječkog kirurga uhvatili su jer zna primiti plavu kuvertu.

Branitelji

Branimir Glavaš - Pobrinut će se da braniteljske mirovine stižu na vrijeme te izdati knjigu kako i kamo pobjeći ako vas, recimo, optuže za ratne zločine.

Graditeljstvo

Slaven Žužul - Odmilja ga zovu Brod zbog afere nazvane Brodosplit. “Izvlači” iz škverova milijune da bi vladi održavao Remetinečke dvore.

Šport 

Jasmin Agić - Najopušteniji ministar u “zaleđu”, koji navodno uvijek unaprijed zna tko će povući kakve poteze. Dokazao se u akciji Offside

Kultura

Nevenka Jurak - Pravo je osvježenje u “muškoj vladi”. Drži sve konce u rukama, a ekspert je za promomaterijal, kojim podiže razinu kulture u Remetincu.

Dijaspora

Miroslav Kutle - U ministarskim redovima najvažnije je imati pravog tajkuna. Magistrirao je u vrijeme privatizacije kako za kunu kupiti bogatstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21