Obavijesti

News

Komentari 42

Renato ima neobičan datum rođenja: 13.3.1993. u 13.13h

Renato ima neobičan datum rođenja: 13.3.1993. u 13.13h
1

Renato Toplak je kao i svaki drugi mladić njegove dobi, ali s jednim izuzetkom. U njegovoj godini, mjesecu  danu i vremenu rođenja ima puno trojki i trinaestica...

VIDEO

Renato Toplak iz Dubovice, mjesta u okolici Ludbrega i kolijevke hrvatskog cvjećarstva, 13. 03. proslavio je svoj 24 rođendan.  On je kao i svaki drugi mladić njegove dobi, ali s jednim izuzetkom. U njegovoj godini, mjesecu  danu i vremenu rođenja ima puno trojki i trinaestica. Rođen je u 13 sati i 13 minuta. 

-  Volim broj 13 i ne doživljavam ga kao nesretni broj. Štoviše, meni je taj broj vrlo sretan. Iako mi na rodnom listu piše da sam rođen u 13 sati i 15 minuta, mama kaže da je u tom trenutku kad me rodila  pogledala na sat u rađaonici i da je bilo 13 sati i 13 minuta - kaže  Renato. Napominje da je bio četvrtak i da bi bilo zanimljivo da se rodio u petak kad je već sve na 13.

Mladić studira u Karlovcu zaštitu od požara, te je završio treću godinu. Najprije je krenuo studirati pravo u Osijeku, no nije se vidio kao budući pravnik pa je promijenio studij. Njegova slobodna aktivnost usmjerena je na  angažman u DVD-u Dubovica gdje je zamjenik zapovjednika. 

- To me privuklo i rezultiralo da promijenim studij. Živim u Dubovici s roditeljima i četiri godine starijom sestrom koja je rođena tjedan dana prije mene pa zajedno slavimo rođendane. U našoj kući je veselo tjedan dana prije i tjedan dana nakon naših rođendana. Čestitari dolaze i kasnije ako su spriječeni doći taj dana kada slavimo. Sestra i ja smo proslavili oba rođendana ove subote -  kaže Renato sretan zbog svog datuma i vremena rođenja jer je jedinstveni kako kaže. Ističe da mu se ni na jedan petak 13 nije ništa loše nikada dogodilo, a majka mu je rekla da takav raspored brojeva u njegovu rođenju sigurno mora biti nešto posebno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radim u svojoj struci preko student servisa u jednom privatnom poduzeću u Koprivnici i baš sam 13. 02. ugovorio taj posao.

Opet jedna trinaestica koja me sretno pratila. To samo dokazuje da je taj broj zaista poseban i sretan u mom životu - kaže Renato koji u slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi na svježem zraku, voziti se biciklom i motorom. Dok je bio mlađi, za  rođendane bi dobivao svakakve poklone,  sada su to uglavnom čokolade koje voli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1