Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

'Reportaža Švicaraca je jalovi pokušaj da se optuži policiju'

Novinari SRF-a su, podsjećamo, napravili reportažu u kojoj su zabilježili čak četiri situacije u kojima su hrvatski policajci grupe ilegalnih migranata usmjeravali u Bosnu i Hercegovinu

Zagreb: Potpisan sporazum o suradnji na području integracije preseljenih osoba iz Turske
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21 komentara

Hrvatska provodi šengensko zakonodavstvo na način da onima koji zatraže azil to omogućava. Oko osamdeset posto onih koji zatraže azil u međuvremenu nestanu dok čekaju rješenje nadležnih tijela što govori o zloporabi tog instrumenta, rekao je Davor Božinović.

VIDEO KOJI SU SNIMILI ŠVICARCI 'Hrvatska policija nas je tukla, uzeli su novac, razbili telefone'

Ministar unutarnjih poslova, prenosi N1, u četvrtak je komentirao reportažu švicarske javne televizije SRF koja tvrdi da se hrvatska policija nasilno ponaša prema migrantima te ih, što je nezakonito, vraća u Bosnu i Hercegovinu.

- Cijeli taj prilog je koncipiran na način da hrvatska policija provodi nasilje i to nije prvi puta. Ne znam koji je ovo film po redu koji govori o nasilju policije, to je još jedan jalov pokušaj da se optuži hrvatsku policiju, koja provodi hrvatsko i europsko zakonodavstvo - smatra ministar.

'NEZAKONITO IH PROTJERUJU' MUP odgovorio Švicarcima: To je obeshrabrivanje migranata

Švicarski novinari su, podsjećamo, rekli kako su dva dana radili na reportaži u kojoj su, kako tvrde, proučavali stanje na terenu te u ta dva dana zabilježili čak četiri situacije u kojima su hrvatski policajci grupe ilegalnih migranata usmjeravali u BiH.

- Uperili su pištolje u nas i rekli da stanemo. Bili smo uplašeni i uplakani - ispričao je Švicarcima dječak iz afganistanske obitelji.

Ministar pak ne smatra da postoji problem. Na području Sisačko-moslavačke županije, dodaje, ima i minski sumnjivih područja u koja policija ne ulazi.

- Više puta smo pozivali sve koji imaju kontakta s migrantskom populacijom da im objasne da Hrvatska neće dopustiti ilegalni ulazak u Republiku Hrvatsku - istaknuo je Božinović.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Dotakao se i takozvanih sekundarnih migranata koje austrijska i njemačka policija vraća u Hrvatsku iz koje su nestali.

- Oni ne žele u Hrvatsku, odu u treće zemlje koje ih ne žele i onda ih vraćaju u Hrvatsku koja bi se trebala pobrinuti o ljudima koji u Hrvatskoj ne žele biti, požalio se ministar.

Tvrdi da Hrvatska nema problem s malim brojem policajaca.

- Imamo odgovor na svaki izazov, a koji ćemo odgovor upotrijebiti, odlučuje stožer koji vodi posao oko migracija - zaključio je Božinović.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message