Obavijesti

News

Komentari 14

Revolucija Mattela: Na tržištu visoka, niska i bujna Barbie

Revolucija Mattela: Na tržištu visoka, niska i bujna Barbie
3

Američka tvrtka Mattel u četvrtak je predstavila tri nove verzije svog najpoznatijeg brenda, lutke Barbie, koju već desetljećima kritiziraju zbog nerealnih proporcija

VIDEO

Na američkom tržištu uskoro će se pojaviti tri nova tipa Barbie . Bit će to visoka Barbie, niska i Barbie s oblinama, koja najviše odudara od originala zbog čega je u četvrtak osvanula na naslovnici Timea .

Časopis otkriva da će nove lutke imati sedam različitih tonova kože, 24 različite frizure i više boja očiju . Prenosi i da se uprava Mattela nada kako će novi oblici tijela "realnije odražavati svijet kakvoga djevojčice uistinu vide oko sebe" i omogućiti im "da lakše pronađu lutku koja im najbolje odgovara".

REUTERS

Zlobnici tvrde da su promjene posljedica lošijeg poslovanja Mattela u posljednjih nekoliko godina . Naime, prodaja poznatog brenda u razdoblju od 2012. do 2014. sustavno je padala, a u prvih devet mjeseci prošle godine pala je za 15 posto.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:32

Želja za poboljšanjem profita ili socijalna osviještenost Mattela , nakon više od pedeset godina rezultirali su realnijim izgledom lutke, dosad pretjerano vitke plavuše neprirodnih tjelesnih proporcija.

Najava o promjenama velika je novost za sve koji su ikad istraživali psihološki utjecaj igračaka na djecu, a društvene mreže preplavili su pozitivni komentari korisnika.

- Mnogi će reći da kasnimo, no velikoj tvrtki poput nas treba puno vremena za promjene. Nudeći djevojčicama i njihovim roditeljima širi pogled na pojam ljepote pokazujemo da smo odgovorni, rekla je za Time menadžerica brenda Barbie u Mattelu, Evelyn Mazzocco .

Povijesnu liniju lutke Barbie 1959. kreirala je Amerikanka Ruth Handler , koja je tvrtku Mattel osnovala sa suprugom Elliotom.

Pogledaj Barbie ponudu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"