Obavijesti

News

Komentari 15

Rezultat 'Projekta Slavonija' je tek gospodarsko nazadovanje

Rezultat 'Projekta Slavonija' je tek gospodarsko nazadovanje
1

Predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković izjavio je kako je jedini napor koji je hrvatska Vlada uložila u razvoj istočne Hrvatske PR projekt zvan 'Projekt Slavonija'.

VIDEO

Nakon tematske sjednice Predsjedništva županijskog  SDP-a u Đakovu o stanju na tome području, Hajduković je izjavio kako vlast u Đakovštini obnaša mahom HDZ koji je, kako ističe, "pokazao da nema viziju, ideju, a ni energiju ozbiljno se pozabaviti problemima toga kraja".

U SDP ističu kako je sustavno zapostavljanje Slavonije itekako vidljivo u Ðakovu i Ðakovštini, jer se potencijali toga područja, poput gospodarskih i turističkih, sustavno zanemaruju i ignoriraju, rješenja se ne nude, a cilj vlasti postaje jedino samoodržanje.

- S jedne strane imate impotentnu lokalnu i regionalnu vlast bez vizije i želje da radi na dobrobit građana, a s druge državnu vlast, čija se briga za ovaj kraj svodi na medijske projekte. Dok je tako, naša će regija i dalje nazadovati, a depopulacija će se nastaviti, upozorio je Hajduković.

Dodao je i kako će se SDP "svojim projektima, inicijativama i skretanjem pažnje javnosti na ove probleme na svim razinama, lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj, boriti za nužne promjene bez kojih života u Slavoniji i Baranji nema".

Najavio je kako će se tematske sjednice Predsjedništva županijske organizacije nastaviti održavati po svim dijelovima Osječko-baranjske županije, a njihov je cilj raspraviti stanje u mikroregijama te ponuditi viziju i plan za njihov razvoj kroz sinergiju SDP-ovih predstavnika na lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj razini.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...