Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rezultat 'Projekta Slavonija' je tek gospodarsko nazadovanje

Predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković izjavio je kako je jedini napor koji je hrvatska Vlada uložila u razvoj istočne Hrvatske PR projekt zvan 'Projekt Slavonija'.

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
15 komentara

Nakon tematske sjednice Predsjedništva županijskog  SDP-a u Đakovu o stanju na tome području, Hajduković je izjavio kako vlast u Đakovštini obnaša mahom HDZ koji je, kako ističe, "pokazao da nema viziju, ideju, a ni energiju ozbiljno se pozabaviti problemima toga kraja".

U SDP ističu kako je sustavno zapostavljanje Slavonije itekako vidljivo u Ðakovu i Ðakovštini, jer se potencijali toga područja, poput gospodarskih i turističkih, sustavno zanemaruju i ignoriraju, rješenja se ne nude, a cilj vlasti postaje jedino samoodržanje.

- S jedne strane imate impotentnu lokalnu i regionalnu vlast bez vizije i želje da radi na dobrobit građana, a s druge državnu vlast, čija se briga za ovaj kraj svodi na medijske projekte. Dok je tako, naša će regija i dalje nazadovati, a depopulacija će se nastaviti, upozorio je Hajduković.

Dodao je i kako će se SDP "svojim projektima, inicijativama i skretanjem pažnje javnosti na ove probleme na svim razinama, lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj, boriti za nužne promjene bez kojih života u Slavoniji i Baranji nema".

Najavio je kako će se tematske sjednice Predsjedništva županijske organizacije nastaviti održavati po svim dijelovima Osječko-baranjske županije, a njihov je cilj raspraviti stanje u mikroregijama te ponuditi viziju i plan za njihov razvoj kroz sinergiju SDP-ovih predstavnika na lokalnoj, regionalnoj i parlamentarnoj razini.

(mz)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message