Obavijesti

News

Komentari 119

Ribić: Udaraju po najslabijima, nemaju petlje to raditi bankama

Ribić: Udaraju po najslabijima, nemaju petlje to raditi bankama
1

Vilim Ribić je rekao da ministar Željko Jovanović uopće nije svjestan situacije, te da je ovaj pritisak na obrazovanje i znanost štetan za zemlju i njezinu budućnost

VIDEO

Trojica čelnika sindikata javnih službi, Vilim Ribić, Zvonimir Laktašić i Branimira Mihalinec u ponedjeljak su još jednom prozvali Vladu zbog 'odmazde prema onima koji imaju najmanje'.  Za početak rujna najavili su referendum o izmjenama Kolektivnog ugovora koje traži Vlada, a o njegovom ishodu ovisit će organiziranje štrajkova na jesen.

Sindikalni trojac smatra da Vlada ukidanjem dodataka na plaće učitelja, nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim školama neće ostvariti planirane uštede, te da su ova rezanja tek uvertira u ono što nas čeka. 

Predsjednik Sindikata učitelja Zvonimir Laktašić smatra da se ukidanjem dodatka može uštedjeti između 300 i 350 milijuna kuna godišnje, a u 2012. godini, u mjesecima koji su preostali, ona bi iznosila oko 85 milijuna kuna. - To nije ni približno onome što je Vlada zacrtala, a to su dvije milijarde -  kazao je Laktašić. 

Također, sindikalistima iznimno smeta što se Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, u njihovo ime išao ispričavati prosvjetarima za rezanje plaća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata hrvatske, kazao je kakao Jovanović uopće nije svjestan situacije i da su od 2009. godine profesorima i učiteljima plaće pale 16 posto dijelom zbog inflacije, a dijelom zbog njihova odricanja, te da je ovaj pritisak na obrazovanje i znanost štetan za zemlju i njezinu budućnost. 

Ribić je nastavio kako 'Vlada uvijek udara po najslabijima, a nema petlju to učiniti bankama ili ratnim veteranima'. 

Također je najavio da će se zaposleni u visokom obrazovanju, kao čin solidarnosti zbog ukidanja dodatka od tri, pet, sedam i devet posto, odreći svojeg ‘prosvjetnog dodatka’ od 2,3 posto, koji su trebali osjetiti na plaći iz srpnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a