Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ribici u vrtiću škarama odrezali rep i probili trbuh

PULA: Zlatna ribica koju je našla odgojiteljica iz vrtića nakon novogodišnjih praznika bila je napola živa i plivala je na boku. Ipak je na kraju uginula

S.Miljević
Foto: S.Miljević
10 komentara

Kad sam ušla ujutro u vrtić, vidjela sam pobacanu hranu u akvariju sa zlatnim ribicama, a na jednom od stolova bilo je nešto narančasto. Prišla sam i vidjela da je to rep od naše zlatne ribice. Tada sam shvatila da je netko provalio u vrtić, škarama odrezao rep i probušio joj trbuščić. Jadna je bila živa, ali je plivala gotovo na boku i borila se. Bila sam šokirana. Sutradan mi je kolegica rekla da je uginula, rekla je odgajateljca u pulskome vrtiću Rožica, Elvia Rojnić.
Ribičin rep bio je nabijen na čačkalicu , a vandal je ostavio svoj uradak vjerojatno da ga djeca vide. Na sreću, s obzirom na to da su bili blagdani, djece u vrtiću nije bilo. Provala se dogodila u noći na 4. siječnja, a nepoznati vandal je preskočio ogradu visoku 2 metra i kamenom razbio vrata koja iz dvorišta vode u unutrašnjost vrtića. Vandalima ni masakriranje ribice nije bilo dovoljno nego su ponovno došli u taj vrtić i, kako kaže Rojnić, izvršili veliku nuždu u jednoj od prostorija. Ravnateljica pulskih dječjih vrtića Mariza Kovačević kazala je da su to najvjerojatnije učinila djeca.
- Vrtićima su potrebni zaštitari. Taj je vrtić dobro zaštićen, ima i senzore, a opet se dogodilo. Osuđujem takvo divljačko ponašanje - rekla je Kovačević.

Možda vas zanima i ovo:
Message