Obavijesti

News

Komentari 193

Pretučen u postaji: Riječaninu trojica policajaca slomila rebra

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci potvrdilo je da je krajem studenoga 2016. podignulo optužnicu protiv trojice policajaca iz Rijeke zbog nanošenja teške ozljede privedenome

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci potvrdilo u ponedjeljak je da je krajem studenoga 2016. podignulo optužnicu protiv trojice policajaca iz Rijeke zbog nanošenja osobito teške ozljede privedenome nakon prometnog prekršaja, a o pokretanju sudskog postupka 30. svibnja odlučivat će Optužno vijeće Općinskoga suda u Rijeci.

 U dopisu riječkoga Općinskoga državnog odvjetništva Hini stoji da je optužnica podignuta protiv trojice policajaca u dobi od 28, 38 i 44 godine. Dvojicu od njih tereti se da su 26. rujna 2015. navečer tijekom automobilske ophodnje u Rijeci primijetili 35-godišnjaka kako vozi automobil iako su mu to taj dan zabranili te da su ga zaustavili i fizički napali, ugurali u policijski automobil i odvezli u postaju riječke prometne policije.

Tamo ga je dočekao treći policajac, prijetio mu da će ga ozlijediti, nekoliko ga puta udario šakom i srušio. Nakon toga sva trojica nastavila su ga udarati te je 35-godišnjak zadobio teške ozljede opasne za život, utvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Neslužbeno se doznaje da je riječ o razdoru trbušne opne i slezene te višestrukom prijelomu rebara s unutarnjim krvarenjem.

 Primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je u očitovanju o tom slučaju da su njezini policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje i sva prikupljena saznanja dostavili na daljnje postupanje mjerodavnome državnom odvjetništvu u Rijeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posebno ističe da je uporaba sredstava prisile u tom slučaju ocijenjena zakonitom. Na upit je li provedena unutarnja istraga i je li pokrenut bilo kakav postupak protiv trojice policijskih službenika, primorsko-goranska Policijska uprava je odgovorila kako, s obzirom na to da kazneni postupak još traje, ne može iznositi pojedinosti vezane uz njezino postupanje te da će, "ovisno o ishodu kaznenog postupka, eventualno poduzeti i druge mjere" iz svoje ovlasti.

Prema objavljenim informacijama u medijima, 35-godišnjak je zaustavljen tijekom vožnje s 3,09 promila i policija mu je zabranila vožnju. Istog dana ponovno je zatečen u vožnji, ali je pobjegao, a policija ga je slijedila i zaustavila. Utvrđeno je da nema vozačku dozvolu i odbio je alkotest. Još jedanput sjeo je u automobil i pokušao pobjeći, a policija ga je nakon dvadesetak minuta zaustavila treći put, nakon čega su ga, po optužnici, policajci fizički napali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.