Obavijesti

News

Komentari 20

Riječki Autotrolej mijenja vozni red jer nemaju dovoljno vozača

Riječki Autotrolej mijenja vozni red jer nemaju dovoljno vozača
1

Iz Autotroleja su obrazložili da zbog nedovoljnog broja vozača na tržištu rada to komunalno društvo ne može zaposliti dovoljno profesionalnih vozača te su prisiljeni privremeno izmijeniti vozni red

VIDEO

Riječki javni prijevoznik Autotrolej priopćio je da nema na raspolaganju i ne može pronaći dovoljno vozača autobusa, pa je u siječnju privremeno već izmijenjen vozni red i smanjen broj polazaka na gradskim linijama, a od ponedjeljka, 11. veljače mijenjaju se i vozni redovi prigradskih linija.

Određeni vozni redovi sada imaju manji broj polazaka, neke linije su spojene, dok je nekim linijama skraćeno razdoblje prometovanja. I na gradskim i na prigradskim linijama će se u najfrekventnijim razdobljima, u vrijeme dolaska i odlaska građana na posao i u škole, zadržati postojeći broj polazaka.

Iz Autotroleja su obrazložili da zbog nedovoljnog broja vozača na tržištu rada to komunalno društvo ne može zaposliti dovoljno profesionalnih vozača te su prisiljeni privremeno izmijeniti vozni red.

Ističu da Autotrolej sada raspolaže s najmanjim brojem vozača u posljednjih pet godina te da je s trenutno zaposleno 313 vozača D kategorije, što je čak 29 vozača manje nego u početku 2018. Zanimanje profesionalnog vozača izuzetno je deficitarno, a u Primorsko-goranskoj županiji u evidencijama nema nezaposlenih vozača D kategorije.

Autotrolej stoga natječaje za zapošljavanje vozača objavljuje i u ispostavama Zavoda za zapošljavanje izvan županije, a vozačima osigurava i smještaj.

Uz to, Autotrolej je u dogovoru sa Zavodom za zapošljavanje pokrenuo i financira osposobljavanje 12 nezaposlenih vozača C kategorije za stjecanje D kategorije. Pokrenuta je i prekvalifikacija zainteresiranih nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom. Autotrolej zapošljava i 12 umirovljenika.

Komunalno društvo Autotrolej za prijevoz putnika djeluje na području gradova Rijeke, Bakra, Kastva, Kraljevice i Opatije te na području općina Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena, Viškovo, Matulji i Lovran. Grad Rijeka u Autotroleju ima najviše, 83,4 posto vlasničkog udjela.

Nekoliko gradova diljem svijet izrazilo je zabrinutost da platforme poput Airbnba predstavljaju nepoštenu konkurenciju hotelima te da neke četvrti mogu pretvoriti u sterilne turističke zone.

Glasnogovornica Airbnba kazala je kako su implementirali mjere koje bi trebale pomoći pariškim korisnicima kako bi njihove internetske stranice bile u skladu s europskim pravilima, no dodala je kako su pravila u Parizu „neučinkovita, u nesrazmjeru i u suprotnosti s europskim pravilima”.

Francuska je drugo najveće tržište Airbnba nakon SAD-a. Pariz, jedan od najposjećenijih gradova na svijetu, njegovo je najveće samostalno tržište, s oko 65.000 registriranih stanova i kuća za najam.

Airbnb, koji je osnovan 2008. godine u San Franciscu, je kompanija koja povezuje ljude koji žele iznajmiti cijeli ili dio svojeg doma privremenim gostima putem internetske stranice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca