Obavijesti

News

Komentari 0

Riječkom KBC-u dijagnostički uređaji vrijedni 1,3 milijuna kn

Riječkom KBC-u dijagnostički uređaji vrijedni 1,3 milijuna kn
1

Za Dječju kirurgiju nabavljen je uređaj C-luk, vrhunski digitalni pokretni uređaj, namijenjen operacijskoj sali, s mogućnošću snimanja i dijaskopiranja za operacijskog zahvata

VIDEO

Grad Rijeka sa svojim komunalnim društvima i tvrtka INA d.d. darovali su Kliničkom bolničkom centru Rijeka dva vrhunska dijagnostička uređaja vrijedna 1, 3 milijuna kuna, jedan Klinici za neurokirugiju na Sušaku, a drugi Klinici za dječju kirurgiju na Kantridi. 

Za Dječju kirurgiju nabavljen je uređaj C-luk, vrhunski digitalni pokretni uređaj, namijenjen operacijskoj sali, s mogućnošću snimanja i dijaskopiranja za operacijskog zahvata. Operacijska dvorana Klinike za neurokirugiju dobila je konvencionalni pokretni dijaskopski uređaj za primjenu u raznim kirurškim indikacijama, a upotpunit će postojeću aparaturu. 

Grad Rijeka za uređaje je darovao 561.000 kuna, a njegova komunalna te trgovačka društva još 550.000 kuna, dok je 200.000 kuna darovala INA.  

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac na svečanoj je primopredaji u Dječjoj bolnici na Kantridi istaknuo da će se darovanim uređajima poboljšati svakodnevni rad i razina skrbi o pacijentima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječki KBC sada djeluje u dva glavna smjera, nastoji da se izgradi nova bolnica koja će objediniti sve klinike i druge službe, te da održi standard u postojećim okvirima bolnice, gdje se radi pod "60 krovova" i u uvjetima koji su, možda, najteži među svim hrvatskim bolnicama, rekao je Štimac. 

Zadovoljstvo donacijom izrazili su i predstojnici klinika za neurokirurgiju i za dječju kirurgiju Dinko Štimac i Harry Nikolić.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je istaknuo da je Grad u proteklih 10 godina za KBC Rijeka izdvojio više od 10 milijuna kuna, iako za to nema zakonsku obvezu. Grad je sufinancirao uređenja prostora te nabavu medicinske i nemedicinske opreme za KBC, kazao je gradonačelnik te ponovio kako Rijeci treba nova bolnica. 

Član Uprave INA-e Ivan Krešić kazao je da je ta tvrtka tradicionalno vezana uz Rijeku i KBC Rijeka, a samo prošle godine KBC-u je darovala 350.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a