Obavijesti

News

Komentari 26

Rijeka: Tjedan dana nakon ženskih trojki rođene i muške

Rijeka: Tjedan dana nakon ženskih trojki rođene i muške
3

Par Matejčić iz Matulja kraj Rijeke u riječkoj bolnici dobio je tri zdrava dječaka: Gabriela, Petra i Viktora. Tjedan dana prije u istoj bolnici rođene su tri djevojčice

VIDEO

Uoči blagdana Roberta i Mladen Matejčić iz Matulja kraj Rijeke dobili su najljepši božićni dar koji su mogli poželjeti. U utorak oko 9 sati u riječkoj bolnici Roberta je rodila tri zdrava dječačića - Gabriela, Viktora i Petra, piše Novi list. Nepunih tjedan dana prije tri mušketira u istoj su bolnici na svijet došle tri djevojčice. Oba para trojki začeta su prirodnim putem, što ih čini iznimkom.

- Obje mame osjećaju se dobro, a djeca su rođena zrela i zdrava. Trenutačno su bebe na Odjelu za prijevremeno rođenu djecu, gdje ih promatramo. Polako privikavamo i njih i mame na dojenje, kao i jedne na druge. Bitno je da se ništa ne odvija naglo. Za majku je teško naučiti dojiti i samo jedno dijete, a kamoli troje. Treba pričekati i da bude dovoljno mlijeka za sve tako da se bebe u međuvremenu dohranjuju formulom - pojasnio je primarijus dr. Robert Kajina.

Dječaci će ostati u bolnici još koji tjedan. Gabrijel je rođen s 2100 grama i 44 centimetra, Viktor s 2060 i 43 centimetra, a Petar s 2100 grama i 45 centimetara.

Dok se Roberta u bolnici oporavlja od porođaja i polako uspostavlja kontakt sa svojim mališanima, kod kuće ih nestrpljivo čekaju otac Mladen i stariji sin.

U posljednjih deset godina dva uspješna porođaja trojki godišnji su prosjek riječkog rodilišta. Ove godine prve su trojke rođene na kraju godine, ali prosjek je dosegnut u samo nekoliko dana.    

Jedan na 70 tisuća slučajeva

Pročelnik Zavoda za perinatologiju prof. dr. Oleg Petrović, kaže da se prvi put susreo s ovakvom trudnoćom. Dva dječaka dijelila su posteljicu i plodovu vodu te su, kaže, monoamnijati blizanci. To znači da su potpuno identični. Treći brat je fizički sasvim drukčiji. Napominje i kako se ovakvi slučajevi javljaju jedanput u 70.000.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu