Obavijesti

News

Komentari 35

Riješeno ubojstvo: Likvidirali ga jer su htjeli preuzeti posao?

Riješeno ubojstvo: Likvidirali ga jer su htjeli preuzeti posao?
1

Neslužbeno se doznaje da su uhićeni D.H. zvani Prcko (33) i D.Č. zvani Čizma, od kojeg je muškarac naručio ubojstvo. Ponudio mu je 100.000 kn da ubije Martića

VIDEO

Iako čitav grad zna tko su uhićenici koje se povezuje s ubojstvom u hotelu Turist, na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Osijeku, gdje su bili i čelnici iz Ravnateljstva MUP-a, nitko nije želio govoriti ništa o okolnostima koje su dovele do uhićenja devet godina nakon ubojstva. 

- Državno odvjetništvo nije donijelo još odluku o opravdanosti sumnji nad uhićenima pa ne možemo ništa više reći osim da su obojica zadržani u pritvoru - kazao je zamjenik državnog odvjetnika Zvonko Kuharić. Neslužbeno se doznaje da su uhićeni D.H. zvani Prcko (33) i D.Č. zvani Čizma (33) obojica iz Osijeka. D.H. je osumnjičen kao naručitelj ubojstva jer je D.Č.-u ponudio stotinu tisuća kuna da ubije Martića. 

Motiv ubojstva je navodno okolnost da je D.H. htio preuzeti od Martića sve poslove s poker-aparatima iako su bili dugogodišnji prijatelji i zajedno su radili. 

- Uhićeni dvojac već dvije godine ima dojavu iz policije da im se namješta ovo ubojstvo, ali nisu ništa poduzeli po tom pitanju jer nisu krivi. Policija nema nikakve dokaze protiv njih niti imaju motiv. Saslušavani su, prošli su poligraf, uzeta im je slina, brisevi ruku, imaju alibi za tu noć kada je bilo ubojstvo. Devet godina ništa, a onda se odjednom pojavi neki svjedok koji kaže da su to njih dvojica. Slučajno je taj 'svjedok'  dobro poznat policiji jer ima bezbroj teških kaznenih djela, a ponudio je da će svjedočiti protiv ove dvojice ako ga kazneno ne gone za njegova djela. Mi smo, čak, policiji dali ime čovjeka koji je imao motiv da izvrši to ubojstvo, ali se oko toga nisu potrudili kao u ovom slučaju. Ništa od toga neće proći na sudu i ovo je samo dokaz kako funkcionira naša policija - kažu trojica prijatelja uhićenog dvojca koji su inače iz poznatog osječkog naselja Jug 2, odakle su i uhićeni. Naručitelja D.H. policija je uhitila na ljetovanju, a D.Č. u Osijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riješili ubojstvo nakon devet godina

Tada 38-godišnji Pero Martić, vlasnik poker-aparata i njegova 26-godišnja ljubavnica Jadranka Modrić iz Valpova, ubijeni su u ožujku 2004. sa šest hitaca u hotelu Turist u Osijeku.

 Žrtve su pronađene u hotelskom apartmanu koji je pripadao Martićevom mlađem bratu. Bili su odjeveni u jakne pa se pretpostavljalo da su u vrijeme ubojstva bili na odlasku iz apartmana te da je Martić poznavao ubojicu i otvorio mu vrata, obzirom da na apartmanu nije bilo tragova provale. 

U to se vrijeme Martić družio s nekim članovima osječkog 'podzemlja' koji su se bavili poker-aparatima, a samo pet mjeseci ranije, sličnom profesionalnom likvidacijom, ubijen je i njegov prijatelj Vlado Barbarić-Pap. Policija je ubojstvo Martića i djevojke nazvala mafijaškim, jer se radilo o profesionalnom ubojici koji je žrtve ubio pištoljem s prigušivačem i bez tragova koji bi ga razotkrili, zbog čega nitko u hotelu nije ništa čuo. 

Na razgovorima je bilo 150 ljudi 

Ispred hotela Turist je zgrada Policijske uprave, željeznički te autobusni kolodvor pa se ubojica mogao neometano udaljiti s mjesta zločina. Žrtve su ubijene između 3 u noći i 9 ujutro, a tijela su im pronađena tek idući dan popodne, i to nakon što je nepoznata muška osoba, anonimnim pozivom, o tome obavijestila policiju. Sve do sada policija je tapkala u mjestu. Na informativne razgovore doveli su 150 ljudi, a 18 ih je podvrgnuto poligrafu. 

Godinama se nije uspio utvrditi motiv ubojstva, sve dok se tim slučajem nije počeo baviti Odjel za hladne slučajeve kojega je Ravnateljstvo policije osnovalo prije godinu dana kako bi se počeli razrješavati neki od 99 trenutno nerazjašnjenih ubojstava, koliko ih trenutno ima u Hrvatskoj u periodu od 1996. do danas. Odjel čine iskusni inspektori koji rade na svim slučajevima unazad 15 godina, pa tako i na ubojstvu Pere Martića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a