Obavijesti

News

Komentari 45

Riješi Instagram kviz i saznaj u koju državu trebaš pobjeći

Riješi Instagram kviz i saznaj u koju državu trebaš pobjeći
1

Svakog dana sve više Hrvata iseli se u atraktivnije države poput Irske i Njemačke. Kreirali smo prvi Instagram kviz na temu Iseljavanje Hrvata. Riješi kviz i saznaj u koju državu trebaš pobjeći.

VIDEO

Njemačka je Hrvatima uvjerljivo najatraktivnija zemlja za život nakon odlaska iz domovine. Od ukupnog broja iseljenih Hrvata, upravo je u Njemačku odselio najveći broj ljudi. Hrvati se vole iseljavati i u BIH, Austriju i Irsku, a ne jenjava ni želja za životom u Srbiji, Italiji, Švicarskoj i Švedskoj.

Je li vani bolje?
Bolje i Nijemcu služiti pa biti sit, nego Hrvatu i ostati gladan - mišljenje je velikog broja iseljenika. Iako neki kažu da vani rade i po jedanaest sati dnevno, ipak znaju za što rade i na kraju mjeseca im od plaće čak i ostane novaca.

Kamo Hrvati odlaze?
Top tri zemlje u koje Hrvati najčešće iseljavaju su Njemačka, Irska i Austrija. Manje popularne destinacije su Švedska, SAD i Norveška, no Hrvati i dalje biraju radije živjeti u nekoj od tih zemalja, nego ostati u domovini. Hrvatima je Njemačka najpoželjnija zemlja za život. U Njemačkoj već sada živi najveći postotak iseljenih Hrvata. Starije ljude najviše privlače Njemačka i Austrija, dok se mladi većinom odlučuju živjeti u Irskoj i SAD-u.

Koja je zemlja idealna za tebe?
Ako želiš saznati u koju zemlju trebaš pobjeći, riješi naš prvi Instagram kviz i saznaj gdje su za tebe najbolji uvjeti života. Kviz možeš riješiti na linku. Saznaj trebaš li se preseliti u atraktivne zemlje poput Irske i Njemačke ili ipak trebaš ostati u Hrvatskoj.

Kako riješiti Instagram kviz?
Ulogiraj se na svoj Instagram profil i klikni ovdje. Nakon toga slijedi upute koje se nalaze na samom profilu.

 

Kviz se sastoji od 4 jednostavna pitanja iz svakodnevnog života. Ako ti se ne svidi riješenje kviza uvijek ga možeš ponovno ispuniti.
Rezultate provedenog istraživanja i sve o temi 'Iseljavanje' pročitajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"