Obavijesti

News

Komentari 436

Rimac više nije na čelu Knina: Vodi izbornu kampanju HDZ-a

Rimac više nije na čelu Knina: Vodi izbornu kampanju HDZ-a
5

Dajem ostavku. Imenovana sam za direktoricu izborne kampanje. Ja nisam naučila sjediti na dvije sjedalice i sigurna sam u pobjedu HDZ-a, poručila je Josipa Rimac

VIDEO

Nakon deset godina ili dva i pol mandata vođenja Grada Knina, Josipa Rimac oprostila se u srijedu od gradonačelničke funkcije zbog odlaska u Sabor i obavljanje dužnosti direktorice kampanje HDZ-a na nailazećim parlamentarnim izborima. 

Budući da zakon kaže da nije potrebno raspisivati izvanredne izbore kada gradonačelnik odstupi s dužnosti nakon više od polovice odrađenog mandata, gradonačelničku dužnost će do idućih redovnih lokalnih izbora preuzeti njen prvi zamjenik Nikola Blažević

Na svečanosti održanoj u prepunoj gradskoj vijećnici, pred kolegama iz gradske vlasti i javnog života, Rimac se oprostila izvještajem o učinjenom u deset godina svoje dužnosti gradonačelnice. Ujedno je i predstavljena monografija koju je ovim povodom izdala gradska uprava “Knin 2005-2015″. Pohvalila se kako je u njenom mandatu u Knin uloženo milijardu i 200 milijuna kuna. 

U izjavi novinarima zahvalila je građanima Knina koji su je tri puta izabrali da vodi grad, ali i Hrvatskoj demokratskoj zajednici, te citirala pjesmu 'Sarajevo, ljubavi moja' Kemala Montena. 

- Kako kaže pjesma, 'Zajedno smo rasli grade ti i ja'. Postala sam gradonačelnica s 25 godina i deset godina je sigurno puno. Ja se osjećam u duhu kao da mi je još uvijek 25, ali sigurno je da sam rasla i kao osoba i kao čovjek sa svojim gradom i nije lako nakon deset godina reći doviđenja. Uz ovako sjajnu ekipu i dobre rezultate, uz velike potencijale, sigurno nije lako. Međutim, u životu sam uvijek bila svjesna i spremna donositi odluke, ali i izvršavati ih - rekla je bivša gradonačelnica i buduća saborska zastupnica HDZ-a. 

Na upit novinara o njenoj ulozi u budućoj vladi, koju bi prema njenim očekivanjima trebao formirati HDZ, izbjegla je precizan odgovor.

- Ono što je u ovom trenutku moj zadatak i cilj je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice i naše domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima i kada osvojimo pobjedu o daljnjim planovima ćemo tada. Do tada važno je samo da se svi skupa uhvatimo oko istog projekta, a to je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim parlamentarnim izborima - rekla je Josipa Rimac. 

No novinari su inzistirali da komentira najave da će u slučaju pobjede HDZ-a biti Ministrica socijalne skrbi i potpredsjednica vlade. 

- Ja sam zahvalna HDZ-u na potpori koju mi je pružio ovdje. Uvijek sam spremna provoditi odluke HDZ-a, pa i da se radi o nekoj trećoj funkciji, o nekoj važnijoj ulozi na nacionalnoj razini, ali uvijek sam spremna vratiti se u svoj grad - rekla je Rimac. 

Novinari su je upitali je li joj važnija stranačka funkcija ili povjerenje birača koji su je izabrali. 

- Ono što je sigurno, bez obzira što sam izabrana na neposrednim izborima, da je moj uspjeh i izbor na čelo grada bio prije svega zahvaljujući potpori HDZ-a. U ovom trenutku HDZ treba moj potpuni angažman i ja sam spremna. Dat ću sve od sebe - rekla je Josipa Rimac. 

Josipa Rimac će u Saboru zamijeniti HDZ-ovog zastupnika Antu Jerolimova, bivšeg načelnika Općine Preko na otoku Ugljanu, koji je morao napustiti mjesto načelnika, ali i zastupnika zbog istrage o krivotvorenju diplome. 

Jerolimova će Rimac zamijeniti vrlo kratko. Zastupničku prisegu polaže slijedeći tjedan, nakon čega će Sabor bit raspušten kako bi bili raspisani izbori. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 436
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...