Obavijesti

News

Komentari 16

Bebu prebacili s Raba u Rijeku: U inkubatoru je i na aparatima

Bebu prebacili s Raba u Rijeku: U inkubatoru je i na aparatima
1

Dječak je prevezen u ranim jutarnjim satima 3. travnja s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci. U bolnici kažu da mu je stanje stabilno. Majka dječačića također je hospitalizirana u riječkoj bolnici

VIDEO

Tijekom produženog vikenda, od 31. ožujka do 3. travnja 2018. godine, posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U subotu, 31. ožujka, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Firule u Splitu. Na Uskrs, 1. travnja, dva su pacijenta prevezena s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci.

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Split.

- Također, u ranim jutarnjim satima 3. travnja do helidroma Delta u Rijeci prevezen je prijevremeno rođen dječak u pratnji majke. Medicinski tim uspješno je reanimirao nedonošče tijekom trajanja leta do riječkog helidroma, gdje ga je preuzeo tim Hitne medicine - objavio je MORH.

Kasnije se  doznalo da je beba prevezena s otoka Raba u Rijeku, a ne s Krka, kako je ranije objavio MORH. Također, dječak nije reanimiran u helikopteru već u kući na Rabu gdje se rodio.

U kući na Rabu oživjeli bebu! Dječačić se rodio u 23. tjednu
U kući na Rabu oživjeli bebu! Dječačić se rodio u 23. tjednu

U KBC-u Rijeka su nam potvrdili da je dijete  zaprimljeno kod njih na odjelu intenzivne neonatologije, nakon što je dopremljeno helikopterom MORH-a. Dječačić je u inkubatoru i prikopčan na medicinske aparate, a u bolnici kažu da mu je stanje stabilno. Majka dječačića također je hospitalizirana u riječkoj bolnici gdje nisu željeli otkrivati detalje.

Kako navode, od početka 2018. godine eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja stacionira na Krku i eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja prevezle su ukupno 137 pacijenata i 100 pratitelja, izvršivši nešto više od 137 sati naleta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori